också

Också är synonymt med samt och även och kan beskrivas som ”även, dessutom”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av också och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till också

dessutom, likaså, med, ock, samt, tillika, även, ävenledes

Motsatsord till också

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till också.

Vad betyder också?

 1. även, dessutom

Böjningar av också

 1. också

Exempel på hur ordet också kan användas

 1. Anders och Anna kommer, och Emma också
 2. Eva och Lisa har haft det största ansvaret, men jag vill också nämna Per och Louise

Exempel på hur ordet också används i svenska tidningar

 1. Något som Latva–aho påpekar, och som flera andra i branschen också börjat ge uttryck för, är att 6g kan komma att infria de löften som 5g inte tycks kunna leva upp till.
 2. Lösningen fungerar också som en plug and play–process, vilket gör det enklare att lägga till ny utrustning och nya tankar om verksamheten byggs ut.
 3. Kraften gör också att enskilda fibrer i exoskelettet glider ifrån varandra, några i taget.
 4. Att söka sig till ett sammanhang där du kan ställa frågor, bolla idéer och få stöd är jätteviktigt för att både utveckla din affär men också bli en bättre företagare.
 5. Det beror på ett stort bandgap i atomstrukturen, vilket bidrar till den kylande effekten – men låg konduktivitet och transparens spelar också in.
 6. Vid anläggningen i Göteborg använder man i dag framför allt tallolja och rapsolja vid förnybar produktion – det är också tanken i Lysekil.
 7. Med de stora investeringar som görs i världen inom ai–tekniker och metoder som också börjar tillämpas i industrin, är det nog utan tvekan så att om man vill hålla kvar eller stärka sin konkurrenskraft måste man tillämpa ai i växande omfattning.
 8. Men det är också en av de sektorer som har bäst förutsättningar att ställa tuffa hållbarhetskrav på drivmedel.
 9. Den stora skillnaden i förarhytten tycker han var att X2, som tåget också kallas, har tre olika bromssystem som kan manövreras var för sig.
 10. Var tredje tillfrågad har alltså funderat på att förändra sitt boende men det betyder också att två av tre inte låtit coronapandemin påverka tankarna kring boendet.
 11. Orderingången sjönk också, ned till 6.
 12. Veckorna före massmordet hade han också lagt ut bilder på sin webbsajt från vallfärder till olika minnesmärken som hyllade soldater ur inbördeskrigets sydstatsarmé.
 13. Men kanske var det också ett Rögle, fyra poäng bakom serieledaren, som på förhand hade ett mentalt övertag.
 14. Han är också den ende som gjort 1.
 15. Trump lämnade också intervjun innan den var avslutad.
 16. Att Örebro provtar väldigt mycket kan också vara en förklaring till det stora antalet fall.
 17. Men vill ni ha ännu mer av henne finns nu också en fullkomligt fabulös liveinspelning av Richard Strauss ”Kvinnan utan skugga” från Wienoperan 2019.
 18. Stuteri Arch har länge varit en av såväl Peder Fredricsons som Malin Baryard Johnssons största hästsponsorer, och Fredricson och Baryard Johnsson ingår också i samma sponsorteam.
 19. Till sina favoritregissörer räknar hon också européer som Federico Fellini och Robert Bresson.
 20. Vi hade inget i Pakistan, vi var ju invandrare där också.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till också är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är samt en synonym till också. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.