Synonymer till ofördelaktig

Vi känner till 4 synonymer till ofördelaktig. Ordet ofördelaktig är en synonym till skröplig och dålig och kan beskrivas som ”inte fördelaktig, ogynnsam”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ofördelaktig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ofördelaktig

 1. dålig
 2. illa
 3. krasslig
 4. skröplig

Vad är motsatsen till ofördelaktig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ofördelaktig.

Vad betyder ofördelaktig?

 1. inte fördelaktig, ogynnsam

Hur böjs ofördelaktig?

 1. ofördelaktig
 2. ofördelaktiga
 3. ofördelaktigt

Hur kan ordet ofördelaktig användas?

Det saknas exempel på hur ofördelaktig kan användas.

Hur används ordet ofördelaktig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ofördelaktig används i vanlig text.

 1. Man betonar också att man har ett långsiktigt fokus på lönsamhet, men att “kassaflöde skapar förutsättningar att realisera denna strategi även i tider då de övergripande makroekonomiska utsikterna är ofördelaktiga”.
 2. Intresset för att diskutera arbetsrätt eller politik på byggen är enligt Hans mycket svalare numera och väcks först när man personligen drabbas av ett ofördelaktigt arbetsgivarbeslut.
 3. Sammantaget blir det ytterst ofördelaktigt att inte delta, samtidigt som man alltså inte kan sälja teckningsrätter för att kompensera sig.
 4. Katalonien–frågan är  ofördelaktig för dem i opinionen – partiets styrka är sociala frågor.
 5. Det är uppenbart så att många kvinnor, trots ofördelaktiga villkor, fortsätter att välja omsorg om eget barn, ibland också längre än vad föräldraförsäkringen medger.
 6. Dessa länder befinner sig i en asymmetrisk relation där kinesiska investeringar, och den närvaro, kontroll och standardisering som följer, låser dem i långsiktiga ofördelaktiga relationer.
 7. – Nej, faktiskt inte, därför att det här handlar om statistik och vi kan inte undanhålla fakta för att de skulle vara ofördelaktiga för vissa grupper.
 8. På papperet ser det förstås ut som att affärer som är så ofördelaktiga som den om Ebbe Carlssons och Transportsstyrelsens säkerhetshaveri, borde gynna oppositionen när de rullas upp offentligt och ”avgörs” ett valår.
 9. En bidragande orsak var enligt bolaget stigande råvarupriser och en ofördelaktig dollarkurs.
 10. Eller som när Molander hävdar att Rand framställer en lärarinna ofördelaktigt för att hon ”undervisat sina barn om majoritetsval”, för att sedan låtsas att Rand ogillade ”demokratiförespråkare”.
 11. Amaryllisen i fönstret gjorde gemensam sak med hyacinterna och vek sig ofördelaktigt nedåt, liksom för att syna tallriset som stod på golvet, medan julkransen på ytterdörren började torrprassla redan efter tre dagar.
 12. Då OS utspelar sig i Rio de Janeiro, Brasilien, är tidsskillnaden fem timmar, vilket naturligtvis kan vara ofördelaktigt tittarmässigt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skröplig en synonym till ofördelaktig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på ofördelaktig