ofördelaktig

Synonymer till ofördelaktig

dålig, illa, krasslig, skröplig

Motsatsord till ofördelaktig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ofördelaktig.

Vad betyder ofördelaktig?

 1. inte fördelaktig, ogynnsam

Exempel på hur ofördelaktig används i svenska tidningar

 1. Sammantaget blir det ytterst ofördelaktigt att inte delta, samtidigt som man alltså inte kan sälja teckningsrätter för att kompensera sig.
 2. Katalonien–frågan är  ofördelaktig för dem i opinionen – partiets styrka är sociala frågor.
 3. Det är uppenbart så att många kvinnor, trots ofördelaktiga villkor, fortsätter att välja omsorg om eget barn, ibland också längre än vad föräldraförsäkringen medger.
 4. Dessa länder befinner sig i en asymmetrisk relation där kinesiska investeringar, och den närvaro, kontroll och standardisering som följer, låser dem i långsiktiga ofördelaktiga relationer.
 5. – Nej, faktiskt inte, därför att det här handlar om statistik och vi kan inte undanhålla fakta för att de skulle vara ofördelaktiga för vissa grupper.
 6. På papperet ser det förstås ut som att affärer som är så ofördelaktiga som den om Ebbe Carlssons och Transportsstyrelsens säkerhetshaveri, borde gynna oppositionen när de rullas upp offentligt och ”avgörs” ett valår.
 7. En bidragande orsak var enligt bolaget stigande råvarupriser och en ofördelaktig dollarkurs.
 8. Eller som när Molander hävdar att Rand framställer en lärarinna ofördelaktigt för att hon ”undervisat sina barn om majoritetsval”, för att sedan låtsas att Rand ogillade ”demokratiförespråkare”.
 9. Amaryllisen i fönstret gjorde gemensam sak med hyacinterna och vek sig ofördelaktigt nedåt, liksom för att syna tallriset som stod på golvet, medan julkransen på ytterdörren började torrprassla redan efter tre dagar.
 10. Då OS utspelar sig i Rio de Janeiro, Brasilien, är tidsskillnaden fem timmar, vilket naturligtvis kan vara ofördelaktigt tittarmässigt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av ofördelaktig

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är skröplig en synonym till ofördelaktig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.