ofantlig

Ofantlig är synonymt med väldig och omåttlig och kan bland annat beskrivas som ”oerhört stor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ofantlig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till ofantlig

enorm, gigantisk, jättelik, jättestor, kolossal, oerhörd, omåttlig, väldig

Motsatsord till ofantlig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ofantlig.

Vad betyder ofantlig?

 1. oerhört stor
 2. (ofta om mängd av något) mycket stor

Exempel på hur ordet ofantlig kan användas

 1. ofantliga mängder olja läckte ut i Mexikanska golfen

Exempel på hur ordet ofantlig används i svenska tidningar

 1. Det är ju hemskt att en seriemördare i M W Cravens ”Brännaren” sätter eld på folk i brittiska Lake District, men miljöbeskrivningen gör mig plötsligt ofantligt intresserad av att åka dit.
 2. Idag är antalet grävare och den sammanlagda beräkningskapaciteten ofantligt mycket större, men det är å andra sidan betydligt svårare att skapa nya mynt.
 3. – Det var alltid roligt och han betydde ofantligt mycket både för mig, för min familj och för tidningen.
 4. De har spenderat ofantliga mängder pengar för att få in kunderna i sina produkter.
 5. Samtidigt som hon själv bar på ett enormt trauma och en ofantlig sorg.
 6. Vilka tillämpningar är möjliga och vilka är önskvärda? Teknologins potential är ofantlig och konsekvenserna vidsträckta.
 7. Den nya boken är kortare och strängare sammanhållen än ett par av de ofantliga verken från senare år, som ”Oceanen” och ”Bok utan namn.
 8. Från att ha varit grumlig i skallen och så ofantligt trött – man vill men orkar ingenting – till att det kändes som om någon spolat ur hjärnan, allt var kristallklart igen.
 9. Bakom varje självmord döljer sig mängder av närstående som drabbas ofantligt hårt när en älskad tar sitt liv.
 10. För närvarande handlar det företrädesvis om rysk råolja och förödelsen i framför allt Sibirien i samband med oljeutvinning är ofantlig.
 11. Och som gjort alla i lokalen ofantligt rika längs vägen.
 12. Det hjälper våra hjärnor att få lite ordning och reda i den ofantliga mångfalden av människor i vår omgivning.
 13. – Det är väldigt ovanligt att uppkalla en plats efter en levande person men Kenneth har betytt så ofantlig mycket för oss att det kändes naturligt, säger Thomas Ardenfors.
 14. Det är ofantligt många lager av reservationer och "å andra sidan" som man måste ta bort och det går aldrig att vara 100 procent korrekt.
 15. – De botnätverk som används är ofantligt mycket större nu, så det har blivit svårare att försvara sig mot angreppen, säger Gunnar Idesten, cybersäkerhetsexpert på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).
 16. Efter matcher när de här grejerna hade varit så fick jag ofantligt mycket via sms och mejl från andra som sett matcherna, men det är ingen som ser det.
 17. Det är ofantligt mycket pengar som USA är skyldigt, men relativt sett mindre än många andra länder.
 18. Bara hon klarade de långa expeditionerna utan avbrott, bara hon kunde lasta de ofantligt långa kablarna.
 19. Ebba togs hastigt ifrån sina föräldrar, släktingar, klasskamrater och vänner och lämnade efter sig en ofantligt stor sorg och saknad.
 20. Ett stort följe med fruar och en ofantlig barnaskara är något av huset Sauds signum.
 21. Det handlar nämligen om ofantliga summor pengar som inte beskattas där de är intjänade.
 22. Alma beundrar Elisabet ofantligt och är smickrad över att ha fått en lyssnare.
 23. – Det är ofantliga pengar.
 24. Kanske är det så att Tokyo har ofantligt många bra restauranger just för att krögarna längtar härifrån.
 25. Nio katter, som man får ha utan tillstånd från länsstyrelsen, hade varit hanterbart men 100 är ofantligt många.
 26. Men hans spelare hade ofantligt svårt att fixa fram målchanser.
 27. Det enda jag har tänkt är att om vi hamnar i ett läge där det skall utdömas en syndabock från ett av lagen och det laget då förlorar med 0–3 har vi skapat en ofantlig problematik för framtiden.
 28. Under 2000–talet har livesänd musik i digital hd–kvalitet från världens ledande konsert– och operahus och strömningstjänsternas ofantliga musikbibliotek bidragit till den klassiska musikens livskraft.
 29. ”No man’s sky” placerar spelaren i ett ofantligt universum, komplett med detaljerade planetsystem, asteroidbälten, rymdstationer och annat man förväntar sig av ett övertygande universum.
 30. Under 2000–talet har livesänd musik i  digital hd–kvalitet från världens ledande konsert– och operahus och strömningstjänsternas ofantliga musikbibliotek bidragit till den klassiska musikens livskraft.
 31. – Vi tror att vi gör så ofantligt mycket för de stackars balterna, hjälper deras industrier på traven, skänker rullbrädor åt barnhemmen och bananer åt fångarna, men i själva verket exploaterar vi dem bara, deras billiga arbetskraft, deras billiga horor.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ofantlig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är väldig en synonym till ofantlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.