Synonymer till ofantlig

Vi känner till 8 synonymer till ofantlig. Ordet ofantlig är en synonym till väldig och omåttlig och kan bland annat beskrivas som ”oerhört stor”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ofantlig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ofantlig

 1. enorm
 2. gigantisk
 3. jättelik
 4. jättestor
 5. kolossal
 6. oerhörd
 7. omåttlig
 8. väldig

Vilka ord betyder nästan samma sak som ofantlig?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till ofantlig. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. storartad

Vad är motsatsen till ofantlig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ofantlig.

Vad betyder ofantlig?

 1. oerhört stor
 2. (ofta om mängd av något) mycket stor

Hur kan ordet ofantlig användas?

Följande exempelmeningar visar hur ofantlig kan användas.

 1. ofantliga mängder olja läckte ut i Mexikanska golfen

Hur används ordet ofantlig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ofantlig används i vanlig text.

 1. Det är ofantliga belopp som krävs nu för att fortsätta flygandet.
 2. Därmed kan USA låna ytterligare 2 500 miljarder dollar, upp till det nya taket på ofantliga 31,4 biljoner dollar (287 000 miljarder kronor) – motsvarande över 35 000 kronor för varje människa på jorden.
 3. De sociala och ekonomiska fördelarna med att påskynda en ren energiomställning är enorma och kostnaderna för passivitet är ofantliga.
 4. Jag tror att det enda sättet att lösa den ofantligt komplicerade klimat– och massutrotningsproblematiken – och det känner jag igen från industrin också om du har ett stort problem – det är att ta små, små steg.
 5. Det är ju hemskt att en seriemördare i M W Cravens ”Brännaren” sätter eld på folk i brittiska Lake District, men miljöbeskrivningen gör mig plötsligt ofantligt intresserad av att åka dit.
 6. Idag är antalet grävare och den sammanlagda beräkningskapaciteten ofantligt mycket större, men det är å andra sidan betydligt svårare att skapa nya mynt.
 7. – Det var alltid roligt och han betydde ofantligt mycket både för mig, för min familj och för tidningen.
 8. De har spenderat ofantliga mängder pengar för att få in kunderna i sina produkter.
 9. Samtidigt som hon själv bar på ett enormt trauma och en ofantlig sorg.
 10. Vilka tillämpningar är möjliga och vilka är önskvärda? Teknologins potential är ofantlig och konsekvenserna vidsträckta.
 11. Den nya boken är kortare och strängare sammanhållen än ett par av de ofantliga verken från senare år, som ”Oceanen” och ”Bok utan namn.
 12. Från att ha varit grumlig i skallen och så ofantligt trött – man vill men orkar ingenting – till att det kändes som om någon spolat ur hjärnan, allt var kristallklart igen.
 13. Bakom varje självmord döljer sig mängder av närstående som drabbas ofantligt hårt när en älskad tar sitt liv.
 14. För närvarande handlar det företrädesvis om rysk råolja och förödelsen i framför allt Sibirien i samband med oljeutvinning är ofantlig.
 15. Och som gjort alla i lokalen ofantligt rika längs vägen.
 16. Det hjälper våra hjärnor att få lite ordning och reda i den ofantliga mångfalden av människor i vår omgivning.
 17. – Det är väldigt ovanligt att uppkalla en plats efter en levande person men Kenneth har betytt så ofantlig mycket för oss att det kändes naturligt, säger Thomas Ardenfors.
 18. Det är ofantligt många lager av reservationer och "å andra sidan" som man måste ta bort och det går aldrig att vara 100 procent korrekt.
 19. – De botnätverk som används är ofantligt mycket större nu, så det har blivit svårare att försvara sig mot angreppen, säger Gunnar Idesten, cybersäkerhetsexpert på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).
 20. Efter matcher när de här grejerna hade varit så fick jag ofantligt mycket via sms och mejl från andra som sett matcherna, men det är ingen som ser det.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är väldig en synonym till ofantlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på ofantlig

Bild till ordet ofantlig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet ofantlig.

Bild med texten ofantlig