offentliggöra

Offentliggöra är synonymt med publicera och tillkännage och kan beskrivas som ”göra allmänt känd”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av offentliggöra och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till offentliggöra

avisera, avkunna, förkunna, kungöra, meddela, proklamera, publicera, tillkännage, uppge, utlysa

Motsatsord till offentliggöra

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till offentliggöra.

Vad betyder offentliggöra?

 1. göra allmänt känd

Exempel på hur ordet offentliggöra kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet offentliggöra används i svenska tidningar

 1. Det är en månad sedan det offentliggjordes att artisten och poängsprutan Linus Klasen återvänder till svensk ishockey.
 2. Någon sådan prognos har Folkhälsomyndigheten dock inte offentliggjort.
 3. I november offentliggjorde Tesla att man planerar att bygga en jättefabrik i den tyska staden Grünheide, drygt tre mil öster om Berlin.
 4. När Tingstads rapport om de tio mörka åren i dansk simning offentliggjordes i fredags innehöll den kraftig kritik mot Team Danmark och det danska simförbundet.
 5. Sjukhuset bönade och bad om att donationen skulle offentliggöras eftersom de trodde att det skulle innebära att fler skulle skänka pengar.
 6. Nyheten nådde Ramallah först på onsdagen, och fördjupade den begravningsstämning som råder i palestinska regeringskretsar sedan president Trump offentliggjorde sin plan för lösning av palestinafrågan.
 7. Det var i juni förra året som Spelinspektionen offentliggjorde sitt beslut.
 8. Den omfattande prostitutionshärvan uppdagades på onsdagen då polisen offentliggjorde en riktad insats som ägt rum för drygt två veckor sedan.
 9. I en debattartikel i Ny Teknik uppmanade vi alla bränslebolag att offentliggöra råvarorna till de biodrivmedel de producerar eller köper.
 10. Han är övertygad om att paret har sin framtid utstakad – och att den snart kommer att offentliggöras.
 11. Gröna Bilister uppmanar i en debattartikel i Ny Teknik bränslebolagen att offentliggöra råvarorna till all förnybar diesel, HVO, de producerar eller köper.
 12. Den nya notan är cirka 25 procent högre än de beräkningar som offentliggjordes i september i fjol.
 13. I dokumentet, som ännu inte offentliggjorts, ska alla inblandade ha accepterat Merkels krav på ett skärpt vapenembargo.
 14. The Guardian rapporterar även att en möjlig konsekvens av målet är att Meghan Markle tvingas offentliggöra fler privata konversationer, något som försvaret har begärt.
 15. Hansa Biopharma ska delta på JP Morgan Global Healthcare Conference i San Francisco den 13–16 januari, och bolaget har därför offentliggjort en uppdatering av hur verksamheten går.
 16. Upptäckten gjordes av Nasas planetjägare, rymdteleskopet Tess, och offentliggjordes under ett möte med the American astronomical society i Honolulu under måndagen.
 17. Samtidigt beordrade Trump attacken utan att rådfråga kongressen, och man har inte helt offentliggjort sina skäl.
 18. Neom ska nämligen redan år 2030 förstärka Saudiarabiens finanser med minst 1 000 miljarder kronor, enligt de dokument som offentliggjorts.
 19. Hans kampanjorganisation har fått viss kritik för att den väntade flera dagar med att offentliggöra att Sanders drabbats av en hjärtinfarkt.
 20. I USA har 146 församlingar och 20 religiösa ordnar eller organisationer offentliggjort listor på präster, munkar eller biskopar som utretts och som konstaterats ”trovärdigt anklagade” för sexuella övergrepp.
 21. "En andra självständighetsomröstning nästa år vore en ogynnsam distraktion", lyder ett kort tillägg till regeringens politiska dagordning, som offentliggjordes vid parlamentets öppningsceremoni på onsdagen.
 22. Immuniteten gäller enligt beslutet från att valresultaten offentliggjorts.
 23. Tjänsten bestod i att dra igång och offentliggöra en korruptionsutredning mot demokraten Joe Bidens familj.
 24. – Bea och Edo kommer äntligen kunna offentliggöra datumet under den andra veckan i januari, säger en källa till tidningen.
 25. Kallelsen förväntas offentliggöras omkring den 12 december 2019.
 26. Nyemissionen som offentliggjordes den 18 november och omfattar cirka 192 miljoner kronor riktas till bolagets aktieägare.
 27. I höstas, bara någon vecka efter det att fredspristagaren offentliggjorts, skakades Addis Abeba och delstaten Oromia av dödliga protester mot premiärministern.
 28. Inom tio dagar måste en rekonstruktör meddela om hen bedömer att det finns en realistisk chans att rädda bolaget från konkurs och en eventuell räddningsplan ska offentliggöras inom 25 dagar.
 29. Tidigare i veckan offentliggjorde representanthuset, med demokratisk majoritet, en 300 sidor lång rapport i ärendet, där mycket hård kritik riktas mot presidenten.
 30. Debatten har varit hård sedan Peter Handke i oktober offentliggjordes som Nobelpristagare i litteratur.
 31. – Det känns som om de just offentliggjort något som redan varit uppenbart, säger en Googleanställd till Recode.
 32. De enda bevis som offentliggjorts mot honom är uttalanden han gjort om att han inför valet 2013 hade amerikaner som rådgivare.
 33. Polisen offentliggör att man hittat en kroppsdel som tillhör den försvunna 17–åringen.
 34. – I den mån vi blir remissinstans kommer våra synpunkter att offentliggöras på regeringens hemsida när det blir aktuellt.
 35. Även om inga pålitliga opinionsmätningar har offentliggjorts, tror många att den före detta premiärministern Domingos Simões Pereira har bäst chans att utmana Vaz.
 36. och offentliggjorde all information om dem, deras föräldrar och familjemedlemmar, säger han.
 37. Detta sedan Israels justitiekansler Avichai Mandelblit offentliggjort sitt beslut, skriver Jerusalem Post.
 38. Den 13 september offentliggjorde Malmö FF och LB07 att man tillsammans undertecknat ett inriktningsbeslut om att slå samman de båda föreningarna.
 39. Zwipe skriver att programmet möjliggör för bolaget att samarbeta med Idemia, ett partnerskap som offentliggjordes den 19 september och som syftar till utveckling av en ny biometrisk betalkortsplattform.
 40. Trend Micro har övervakat trafiken från den iranska vpn–lösningen i ett års tid och har nu offentliggjort en lista över hackarnas ip–adresser på Security Intelligence Blog.
 41. Värderingen framgår av det erbjudande som offentliggjorts när den kommande noteringen på den saudiska börsen, tänkt att äga rum i december, började marknadsföras i helgen.
 42. Värderingen framgår av det erbjudande som offentliggjorts i samband med den kampanj som startats under söndagen inför börsintroduktionen på den saudiska börsen i december.
 43. Och enligt obekräftade uppgifter till Haaretz har nu Netanyahus parti fått reda på att Mandelblit tänker offentliggöra beslutet redan på tisdag.
 44. Utredarna har också offentliggjort ett antal telefonnummer och ber om hjälp med att kunna identifiera vem som använder dem.
 45. Australien och Nederländerna sade 2018, efter att uppgifterna om roboten offentliggjorts, att de håller Ryssland ansvarigt för händelsen.
 46. Namnbytet har godkänts av företrädare för stammen och offentliggjordes under en ceremoni tillsammans med flera stamäldste.
 47. Det var förra sommaren som Telia offentliggjorde budet på 9,2 miljarder kronor för Bonnier Broadcasting.
 48. Företaget offentliggjorde nyligen sin största affär någonsin på fem miljoner euro till Asien.
 49. Under lördagen offentliggjordes nomineringarna till det prestigefyllda European Film Awards  2019, som delas ut för utmärkta insatser inom europeisk film.
 50. Ann–Marie Begler, tidigare chef för Försäkringskassan, offentliggör den utredning hon gjort på uppdrag av Ystads kommun, ”Till skydd för barnen”.
 51. Moderaterna, som var kritiska redan när direktiven offentliggjordes, på flera brister i kommitténs arbete så långt.
 52. – Det är väldigt många elbussar, säger Håkan Agnevall, men han vill inte offentliggöra något värde på affären.
 53. Brittiska säkerhetstjänster har gett klartecken för att offentliggöra resultaten, men regeringen har hittills inte godkänt det, vilket innebär att de inte lär släppas innan nyvalet den 12 december.
 54. Donald Trump lovade inför presidentvalet 2016 att offentliggöra sina deklarationspapper, men har sedan tagit juridisk strid mot alla försök att få fram dem.
 55. Att offentliggöra att just folkmordet på Balkan är diskvalificerande medan andra diskvalificerande ståndpunkter är hemliga skulle kunna betraktas som ett tyst rangordnande, vilket i sig skulle förringa magnituden av exempelvis ett förintelseförnekande.
 56. Utredningen har pågått parallellt i flera länder under flera år och resultatet offentliggjordes på onsdagen i Storbritannien, USA och Sydkorea.
 57. Allt fler katolska församlingar i USA har öppnat sina arkiv och offentliggjort listor på präster som kyrkornas egna utredningar visat har så kallade “trovärdiga anklagelser” om sexualbrott mot barn emot sig.
 58. På plats på Kungliga Vetenskapsakademien kort efter att Nobelpristagarna i fysik har offentliggjorts förklarar Susanne Aalto, professor i radioastronomi vid Chalmers, vikten av Michel Mayors och Didier Queloz arbete.
 59. Förslagen till exakt lagtext har dock inte offentliggjorts än.
 60. Efter att bilden offentliggjorts har Trudeau berättat för media att festen hade arabiskt tema och att han vid tillfället för bilden var klädd som Aladdin.
 61. Exakt var i Stockholm Phil Collins ska spela kommer att offentliggöras den 3 december.
 62. Av alla bolag som använts i härvorna finns exempelvis en mängd till, vars namn inte har offentliggjorts, i den danska utredningen.
 63. Nu ska den i princip vara klar och Trump ska ha sagt att han vill att den ska offentliggöras någon gång mellan december och februari.
 64. Siffrorna är osäkra eftersom saudierna och särskilt emiraterna tillhör de sämsta i världen på att offentliggöra militära uppgifter.
 65. Ändå, bara två månader efter att avtalet offentliggjorts, gav Federal Trade Commission affären grönt ljus och fastslog att fusionen inte motiverade någon djupgående granskning.
 66. Tanken var att Gunilla Asker skulle ta platsen, men innan hon skulle börja tjänsten i augusti offentliggjordes att hon i stället tagit ett arbete som marknadsdirektör på Ica.
 67. De köpte sina aktier före fredagen den 18 september 2015, då den amerikanska miljömyndigheten offentliggjorde ett ”meddelande om överträdelse”.
 68. Polisen har inte offentliggjort namnen på de döda, men enligt uppgifter rör det sig om två andra spelare i turneringen.
 69. Och att vi inte skulle offentliggöra det här politiska spelet bakom kulisserna, säger Edman.
 70. Polisen hade på måndagsmorgonen inte offentliggjort något formellt motiv hos 24–åringen.
 71. Efter att bokningen nyligen offentliggjordes har hon fått kritik från bland annat fans, rapporterar Pitchfork.
 72. – I efterhand borde problemet lyfts till mitt bord, kommenterade Samsom till DN i samband med att rapporten offentliggjordes i början av maj.
 73. Pristagarna offentliggjordes på årets barnboksmässa i Bologna under måndagen.
 74. Ett antal EU–länder offentliggjorde på måndagen utvisningar av ryska diplomater.
 75. Moskvabörsens RTSI backar 1,3 procent vid 16–tiden, en dryg timme efter att de första beskeden om utvisningar av ryska diplomater offentliggjordes.
 76. Sportchefen Jesper Jansson är mycket nöjd över att kunna offentliggöra övergången.
 77. Los Angeles Galaxy offentliggjorde sin värvning av Zlatan Ibrahimovic på det mest zlatanska sättet man kan föreställa sig.
 78. I måndags kväll avslöjades nya detaljer om företagets arbetsmetoder när brittiska Channel 4 offentliggjorde intervjuer med höga chefer som spelats in i hemlighet.
 79. En rättspsykiatrisk undersökning av Madsen som offentliggjordes första dagen i rätten visar att han är sexuellt avvikande och har narcissistiska och psykopatiska drag.
 80. Resultaten gällande arbetsmiljö och ledarskap har ännu inte offentliggjorts.
 81. Det uppges i det definitiva obduktionsprotokoll som offentliggjordes på tisdagen.
 82. Aktien handelsstoppades senare på grund av icke offentliggjord information.
 83. På måndagskvällen avslöjades nya detaljer om företagets arbetsmetoder när brittiska Channel 4 offentliggjorde intervjuer med höga chefer som spelats in i hemlighet.
 84. Om det blir fråga om insiderinformation måste informationen offentliggöras till en så stor del av allmänheten som möjligt och vara gratis tillgänglig.
 85. Summan för utebliven skatteinbetalning har inte offentliggjorts men enligt isländsk lag får myndigheter inte frysa tillgångar till ett värde som överstiger skatteskulden.
 86. Institutionen bör också ha rätt att offentliggöra sina ställningstaganden och rekommendationer, endera direkt till allmänheten eller via press och andra medier.
 87. I ett känslosamt inlägg på Facebook offentliggör nu Lara Gut sitt förhållande.
 88. På måndag offentliggör statsminister Stefan Löfven och landsbygdsminister Sven–Erik Bucht (S) regeringens landsbygdsproposition.
 89. Comey har offentliggjort minnesanteckningar från sina möten med Trump, enligt vilka presidenten bad honom "släppa" utredningen av Flynn.
 90. Förändringarna offentliggjordes tidigare i år och är ett sätt för Facebook att tampas mot fake news och få användarna att vilja vara på plattformen.
 91. En del i den strategin är att ge partiet ett nytt namn, vilket väntas offentliggöras på söndag.
 92. Åklagarens sakframställan innehöll ytterligare uppgifter som är graverande för Peter Madsen, uppgifter vars innebörd tidigare offentliggjorts, men som nu utvecklades i detalj.
 93. Den affären offentliggjordes i slutet av 2017.
 94. Allra vassast bland de svenska storbolagen var dock Getinge, utan att några uppenbara nyheter offentliggjorts.
 95. EU–kommissionen offentliggjorde på onsdagen en lång lista på amerikanska produkter som kan beläggas med 25–procentiga tullar om Donald Trump gör allvar av sina hotelser, däribland whisky, apelsinjuice och jeans.
 96. Nilla Fischer och Hedvig Lindahl är båda uttagna i årets världselva, som offentliggjordes i dag.
 97. Uppgifterna framkommer i Stadsrevisionens hårt kritiska revisionsrapport om Intraservice som offentliggjordes under onsdagen.
 98. Det blir offentliggjort om det blir en häktningsförhandling.
 99. På en bild som offentliggjordes senare under kvällen syntes det att Óscar Husillos knappt men klart satte foten på linjen.
 100. Sent på fredagen offentliggjorde Lagrådet sitt utlåtande om förslaget till vinsttak i välfärden.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till offentliggöra är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är publicera en synonym till offentliggöra. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.