ofta

Vi hittade 5 synonymer till ofta. Ordet ofta är en synonym till vanligtvis och vanligen och kan beskrivas som ”med korta mellanrum, titt och tätt”. Ordet är motsatsen till sällan.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ofta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till ofta?

 1. gång på gång
 2. ideligen
 3. mycket
 4. vanligen
 5. vanligtvis

Vad är motsatsen till ofta?

 1. sällan

Vad betyder ofta?

 1. med korta mellanrum, titt och tätt

Hur böjs ordet ofta?

 1. ofta
 2. oftare

Hur kan ordet ordet ofta användas?

 1. hon träffar ofta sina väninnor
 2. hans namn hörs allt oftare i debatten

Hur används ordet ordet ofta i svenska tidningar?

 1. – Bukspottkörtelpatienterna kommer ofta för sent till sjukhus.
 2. Hans författarskap omtalas ofta som samtidskritiskt och samtidssatiriskt, där det vardagligt triviala i den lilla människans liv samsas med stora etiska, filosofiska frågor och ett ohämmat fabulerande.
 3. ”Lea pratar ofta om att hon är en växtätare, och är stolt över det”, säger Rachel Bråthén.
 4. Därför har vi varje dag plankan klockan 14 då medarbetare från norr till söder står i plankan minst en minut och samtidigt hälsar på varandra, ofta med ett skratt.
 5. Émile Durkheim, ofta kallad en av sociologins grundare, skrev 1897 att suicid minskar under krig och vissa kriser.
 6. ● Gulfstaternas samarbetsråd, ofta förkortat Gulfrådet eller GCC, är ett politiskt och ekonomisk förbund mellan alla stater på Arabiska halvön utom det fattiga Jemen.
 7. Flera länder har stoppat resor från Sydafrika och England till följd av mutationerna som ofta beskrivs som upp till 70 procent mer smittsamma än det ursprungliga viruset, sars–cov2, det nya coronaviruset.
 8. – Men med det sagt önskar jag att vi kommer in i en fas där vi säger ja oftare än nej.
 9. – Alltför ofta fortsätter folk att jobba likadant – de bara kallar det för något annat.
 10. – Jag brukar fråga unga målvakter varför Lundqvist är deras förebild och väldigt ofta är svaret ”för att han alltid tävlar”, berättar Nizze Landén.
 11. Han är en populär illustratör i våra dagar, ofta använd, ofta med en glimt i ögat och en tecknarstil som stundom påminner om Sven Nordqvists.
 12. De har ofta inget att återvända till – många har knappt satt sin fot i landet de utvisas till, utan har redan flytt från länder som Iran.
 13. Under arbetet hade Salman Rushdie ofta kastat blickar på en lapp som han hade nålat upp ovanför skrivbordet.
 14. Som riksdagens enda ledamot med slöja blir Leila Ali Elmi ofta misstänkliggjord.
 15. – När du spelar match är du klar vid tiotiden på kvällen, sedan ska man göra efterjobbet, är uppe i varv, äter sent och reser ofta vidare direkt efter matchen.
 16. När vi lär oss en ny motorisk rörelse så kräver den ofta rätt så mycket ansträngning i början, men ju mer vi lär oss, desto mer automatiskt och med mindre ansträngning kan vi utföra rörelsen.
 17. Det är nybyggen och ganska ofta är de inte superstädade, det kan finnas fukt, det är helt enkelt inte inbott och det har vi varit med om så många gånger.
 18. Medan nätcasinospelare ofta inser att deras beteende är problematiskt, kan pokerspelare hävda att de egentligen är duktiga, men att de bara tappade kontrollen tillfälligt.
 19. Hälften av de som ringer har aldrig tidigare sökt hjälp även om problemen ofta kan ha pågått i flera år.
 20. Simmaren Michelle Coleman har lagt mobiltelefonen utanför sovrummet och gångaren Perseus Karlström tvingas ofta skjuta på dygnet.


Mer information om ofta och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vanligtvis en synonym till ofta. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är sällan motsatsen till ofta.