Synonymer till okontrollerad

Vi känner till 4 synonymer till okontrollerad. Ordet okontrollerad är en synonym till otyglad och tygellös och kan bland annat beskrivas som ”som man inte kan kontrollera”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av okontrollerad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till okontrollerad

 1. ohämmad
 2. otyglad
 3. tygellös
 4. vild

Vad är motsatsen till okontrollerad?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till okontrollerad.

Vad betyder okontrollerad?

 1. som man inte kan kontrollera
 2. utan kontroll

Hur böjs okontrollerad?

 1. okontrollerad
 2. okontrollerade
 3. okontrollerat

Hur kan ordet okontrollerad användas?

Det saknas exempel på hur okontrollerad kan användas.

Hur används ordet okontrollerad i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet okontrollerad används i vanlig text.

 1. Så beskriver Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis läget i landet där stora skogbränder fortsätter sprida sig okontrollerat.
 2. Enligt Unifil pågår arbete för att för att förhindra att situationen eskalerar okontrollerat.
 3. Om vi inte gör något snabbt kommer detta att öka okontrollerat, säger delstaten Victorias ställföreträdande premiärminister James Merlino på en presskonferens, enligt ABC News.
 4. I ett dramatiskt pressmeddelande berättade kommunledningen att Gällivare hade en ”okontrollerad och samhällsfarlig spridning av covid–19”.
 5. Varför skulle en så kontrollerad miljö vara farligare än alla de okontrollerade miljöer som vi dagligen rör oss i?.
 6. Han har ansvarat för och ägt en förkromningsverkstad som, enligt åtalet, förvarat kemikalier på ett bristfälligt, miljöfarligt och okontrollerat sätt.
 7. Det är vi även i vardagen, vi har ett yrke där vi är de sista utposterna innan det går över i totalt okontrollerat våld.
 8. Kommunalrådet Henrik Ölvebo (MP) beskriver däremot smittläget i Gällivare som allvarligt – men inte okontrollerat.
 9. Vårt fokus har varit att undvika ett sådant scenario eftersom ett okontrollerat utbrott på Island hade varit förödande.
 10. Rykten, missförstånd och myter sprids snabbt och okontrollerat i dag via sociala medier.
 11. Felet lyckades åtgärdas men hade kunnat leda till att besättningsmodulen, som var obemannad, hade kunnat stötas iväg okontrollerat eller fått sina värmesköldar allvarligt skadade.
 12. Katastrofläget innebär att myndigheter snabbt kan beordra evakuering av områden eller stänga av vägar, beroende på hur okontrollerade bränder förflyttar sig.
 13. Vi måste synliggöra problemen med att felaktig information sprids okontrollerat – det är skadligt för samhället.
 14. Om bränderna inte stoppas utan fortsätter att sprida sig okontrollerat till fler koalahabitat befarar viltvårdare att koalan i Australien kommer att rödlistas som utrotningshotad, skriver CBS News.
 15. Varför sprattlar det i magen, varför är du så tjock? Varför gråter du okontrollerat åt olika tidningsannonser du läser, säger hon skämtsamt.
 16. – Det är en helt okontrollerad invandring.
 17. Europeiska rådet är fast beslutet att förhindra en återgång till de okontrollerade flödena 2015 och illegal invandring av alla befintliga och nya vägar.
 18. Det blir ingen okontrollerad expansion av professionell uthyrning via Airbnb i Sverige, enligt en rapport från Hyresgästföreningen.
 19. Resultatet var okontrollerade sladdar och förstörda bakdäck.
 20. En av dem som är Kårböle i Ljusdals kommun där elden fortsätter att sprida sig okontrollerat.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är otyglad en synonym till okontrollerad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?