oktober

Vi hittade en synonym till oktober. Ordet oktober är synonymt med slaktmånad och kan beskrivas som ”årets tionde månad”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oktober samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till oktober?

 1. slaktmånad

Vad är motsatsen till oktober?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till oktober.

Vad betyder oktober?

 1. årets tionde månad

Hur böjs ordet oktober?

 1. oktober
 2. oktobers

Hur kan ordet ordet oktober användas?

 1. en regnig oktober

Hur används ordet ordet oktober i svenska tidningar?

 1. När jag var på plats i oktober, fem månader senare, täcktes butiker och restauranger i centrala Minneapolis ännu av plywoodskivor.
 2. En rapport från Kim Zetter pekar på att förövarna kan ha tagit sig in Solarwinds system så tidigt som i oktober förra året.
 3. Karolinska universitetssjukhuset meddelade i ett pressmeddelande den 27 oktober att det nu inte finns någon operationskö för cancer i övre bukhålan.
 4. Årets guld säkrade MFF redan i mitten av oktober och efter slutsignalen var det just Zlatan Ibrahimovic som delade ut Lennart Johanssons pokal till lagkaptenen Markus Rosenberg.
 5. Den senaste lades ut den 29 oktober.
 6. Försäljningen av systemet började i oktober och bland kunderna finns enligt uppgift flygbolagen Lufthansa och Swiss International Airlines.
 7. Och i oktober stod det klart att Ambia stod under rekonstruktion efter att skuldberget fortsatt växa och kommit upp i över 100 miljoner kronor.
 8. I oktober började Suga lätta på de hårda restriktioner för inresande som Abe införde under pandemin tidigare under fjolåret.
 9. Lastbilscontainern hittades den 23 oktober 2019.
 10. Svea hovrätt fastställer domen mot en 19–årig man som i oktober dömdes av Uppsala tingsrätt till 9,5 års fängelse för att ha mördat en jämnårig man.
 11. Sammanlagt handlar det om omkring 300 företagsbilar, vars ägare drabbats av liknande stölder mellan 23 oktober och 15 december, skriver polisen på sin hemsida.
 12. Det var den 9 oktober 2019 som mannen försökte gå till angrepp mot en synagoga, men misslyckades med att ta sig in.
 13. När William Nygaard en morgon i oktober 1993 skulle sätta sig i bilen, som stod parkerad utanför hans hus i ett äldre villaområde i Oslo, märkte han en punktering på ena bakdäcket.
 14. När ”Cyberpunk 2077” försenades en tredje och sista gång i oktober beräknades CD Projekt Red ha förlorat 3 miljarder dollar.
 15. Efter en tuff säsong – där Henrik Lundqvist för första gången under sin karriär i Rangers fick iklä sig rollen som andremålvakt – kom i oktober beskedet att klubben valt att köpa ut 38–åringen från hans sista år på kontraktet.
 16. När Perseus Karlström i oktober 2019 tog VM–brons på 20 kilometer gång kom han i mål efter midnatt, loppet startade 23.
 17. I oktober påstod säkerhetsforskaren Victor Gevers att han listat ut lösenordet till den amerikanske presidenten Donald Trumps Twitter–konto, något som han styrkte med hjälp av ett antal skärmdumpar.
 18. Från 1 september till 21 oktober minskade försäljningen bara med 3 procent i lokala valutor jämfört med motsvarande period föregående år.
 19. Det var i oktober DN kunde avslöja att Hamid Zafar, som var en av Sveriges ledande debattörer inom skola och integration, mellan 2011 och 2015 under pseudonym skrivit en rad netsättande inlägg om judar och homosexuella.
 20. Andelen som anser att utvecklingen i Sverige går åt fel håll har dessutom minskat något, från 44 procent i oktober till 40 i december.


Mer information om oktober och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är slaktmånad en synonym till oktober. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.