Synonymer till oljebolag

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oljebolag samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till oljebolag

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till oljebolag.

Vad är motsatsen till oljebolag?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till oljebolag.

Vad betyder oljebolag?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av oljebolag.

Hur böjs oljebolag?

 1. oljebolag
 2. oljebolaget

Hur kan ordet oljebolag användas?

Det saknas exempel på hur oljebolag kan användas.

Hur används ordet oljebolag i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet oljebolag används i vanlig text.

 1. Enligt prognoser från Myanmars finansdepartement räknar man med intäkter på 1,5 miljarder dollar årligen från olja och gas – pengar som nu tillfaller militären, eftersom den nu kontrollerar statsägda oljebolag.
 2. Nyheten att oljebolaget Preem drar tillbaka ansökan om att bygga ut raffinaderiet i Lysekil, med hänvisning till bland annat regeringens klimatpolitik, ledde till rena karnevalen på miljöpartianknuta sociala medier på måndagen.
 3. Samtidigt har de oljebolaget Preem som huvudsponsor, ett bolag vars verksamhet leder till klimatkris och hotade Vasalopp.
 4. Världens första flytande vindkraftspark, Hywind Scotland, drogs igång 2017 och ägs av det norska oljebolaget Equinor ihop med Masdar från Abu Dhabi.
 5. Lönsamhetsproblemen är ett motiv till att många oljebolag nu skrotar stora projekt på löpande band.
 6. Där finns ett alternativt parlament, ett alternativt oljebolag och en alternativ centralbank.
 7. Ett statligt flygbolag är inte en progressiv sak, ett statligt oljebolag eller raffinaderi är en klimatförstörare och inget radikalt.
 8. Kroatien tror säkert att de kommer undan med sin sponsor för att det är nationellt, relativt litet oljebolag och inte någon av de internationella energijättarna.
 9. – Att Kroatiens sponsor är just ett oljebolag är extra problematiskt, eftersom EU–kommissionen precis har lanserat sin ”gröna giv” (en ny, ambitiös klimatpolitik).
 10. Saudiarabiens statligt ägda oljebolag står ensamt för 4 procent av de globala klimatutsläppen, enligt en undersökning gjord av The Guardian.
 11. (läs oljebolag som Preem eller militär rustning, eller inkomstojämlikhet eller rasism eller…).
 12. En alltmer stingslig Putin slog till mot medierna som fördes in under Kremls kontroll, mot framfusiga oligarker som Michail Chodorkovskij som helt sonika sattes i fängelse och fick sitt jättelika oljebolag taget i beslag.
 13. I Hongkong firade exempelvis kinesiska oljebolag framgångar efter måndagens oljeprisuppgångar.
 14. Den nya modellen innebär att utländska oljebolag måste skapa samriskbolag med en iransk partner.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?