om igen

Om igen kan beskrivas som ”på nytt, åter”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av om igen samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till om igen?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till om igen.

Vad är motsatsen till om igen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till om igen.

Vad betyder om igen?

 1. på nytt, åter

Hur böjs frasen om igen?

 1. om igen

Hur kan frasen frasen om igen användas?

Det saknas exempel.

Hur används frasen frasen om igen i svenska tidningar?

 1. Mamman som misshandlas om och om igen av männen som kommer och går, som ändå ljuger överslätande både för läkaren som behandlar hennes krossade kindben och i rättssalen när en av männen till slut åtalas.
 2. Att jaga med bedövningspil, så kallad "green hunt", är en jaktmetod där djur bedövas om och om igen för nöjes skull, något som gör att djuret utsätts för återkommande fysiologisk och psykisk stress.
 3. Låten ”Det finns en väg” har varit inskickad till juryn många gånger tidigare, och har erbjudits en plats i tävlingen om och om igen – men först i år tackade han ja.
 4. Det är lätt att hamna i en loop där man om och om igen gör samma sak på Facebook eller andra sociala medier.
 5. Medan jag själv har haft turen att slippa sexuella trakasserier så har jag om och om igen konfronterats med systematisk sexism.
 6. "Vad var det ni saknade?" Den frågan ställs om och om igen till de gruvligt misslyckade flygkaparna i Rezo Gigineihvilis "Gisslan".
 7. Att bara traggla samma saker om och om igen är tråkigt, ineffektivt och dödar all glädje med inlärning – men man kommer inte undan att vissa saker kan vara bra att kunna utantill, säger Ribbing.
 8. Hon har om och om igen visat andra kvinnor att det ska vara fritt fram att skriva om sina egna erfarenheter i fiktiv form.
 9. Just nu vevas videobilder om och om igen i USA från en junikväll på Sardinien 2001 med en stuffande Dennis Koslowski och hans blonda fru Karen Mayo i centrum.
 10. Det finns något suggestivt i folkmusiken, lägger Emma till, slingor som går om och om igen och liksom drar in en.


Mer information om om igen och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.