ombe

Vi hittade 4 synonymer till ombe. Ordet ombe är en synonym till uppmana och ombedja och kan beskrivas som ”begära eller önska någon att utföra en viss handling; uppmana”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ombe samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Innehåll på sidan

Vilka synonymer finns till ombe?

Vi känner till 4 synonymer till ombe. Det kan dock skilja mycket i deras ton och hur de uppfattas.

 1. begära
 2. ombedja
 3. uppmana
 4. önska

Vad är motsatsen till ombe?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ombe.

Vad betyder ombe?

 1. begära eller önska någon att utföra en viss handling; uppmana

Hur böjs ombe?

 1. ombad
 2. ombads
 3. ombe
 4. ombedd
 5. ombedes
 6. ombeds
 7. omber
 8. ombes
 9. ombett
 10. ombetts

Hur kan ordet ombe användas?

Följande exempelmeningar visar hur ombe kan användas.

 1. passagerarna ombads lämna bussen

Hur används ordet ombe i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ombe används i vanlig text.

 1. Väl inne på arenorna är jubel och direkt kontakt med andra åskådare förbjudet och efter evenemangen ombeds alla åka direkt hem.
 2. Ett klusterproblem är ett problem inom icke övervakad inlärning där modellen ombeds att hitta grupper av likartade datapunkter.
 3. Ett par bolag som nämnts i samband med Myanmar är placerade i karantän – inga nya investeringar görs, och det ifrågasatta bolaget ombeds bemöta kritiken.
 4. Boende i det aktuella huset har evakuerats och boende i närliggande fastigheter är inrymda, det vill säga de har ombetts att inte lämna sina hem.
 5. Oroade över utvecklingen inledde FMI en större tillsyn redan i maj i fjol, där 25 mäklare ombads lämna en förteckning över sina tio senast avslutade försäljningar.
 6. "Ni ombeds att lämna platsen frivilligt" ropade polisen till samlingen, men utan resultat.
 7. En tidigare allsvensk fotbollsspelare stängdes förra månaden av från all fotboll i ett år, efter att han inte anmält när han blev ombedd att fixa matcher.
 8. I stora delar av Sverige ombeds allmänheten att undvika gym.
 9. Han fördes till ett rum, ombads klä av sig och tvingades med våld av sina kalsonger när han insisterade på att behålla dessa på.
 10. Du kommer bli utfrågad och ombedd att visa att du är ute lagligt och inte bryter mot utegångsförbudet, säger Daniel Andrews.
 11. "EU–kommissionen har ombett Merck att vara redo att på begäran leverera ett av sina läkemedel, Rebif, till EU–länder", skriver läkemedelsföretaget i ett uttalande.
 12. När de ombeds välja var sin favoritdikt bekräftas junihegemonin.
 13. Men innan dagens örtvandring inleds ombeds vi att sluta ögonen och landa i oss själva.
 14. Den devisen har Susanna Gideonsson följt i över 40 år, nu är hon ombedd att ställa sig i den allra värsta fackliga stormvinden.
 15. Toijer ombads ta fram tydligt utökade undantag i turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd.
 16. Personerna på listan har fått ett sms där man omber dem att infinna sig för provtagning, detta uppger stadens borgmästare Parl Won–Soon.
 17. Folkhälsomyndigheten ombeds kommentera att fackförbundet Kommunal sagt att den höga andelen timanställda på äldreboenden i Stockholm bidragit till att sprida smittan på äldreboenden i Stockholm.
 18. Exakt hur kinesiska myndigheter gör för att färgbestämma användaren är inte klarlagt, men det kan vara en kombination av platsdata och information som användaren ombeds uppge när den registrerar sig.
 19. Händerna på fel ställe när man blev ombedd att stiga ut ur bilen.
 20. Dessa ombeds att testa sig för att också kunna isolera sig om de i sin tur testas positivt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är uppmana en synonym till ombe. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på ombe