Synonymer till ombilda

Vi känner till 6 synonymer till ombilda. Ordet ombilda är en synonym till omdana och omforma och kan beskrivas som ”organiserar om”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ombilda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ombilda

 1. förvandla
 2. förändra
 3. omdana
 4. omforma
 5. omskapa
 6. rekonstruera

Vad är motsatsen till ombilda?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ombilda.

Vad betyder ombilda?

 1. organiserar om

Hur böjs ombilda?

 1. ombilda

Hur kan ordet ombilda användas?

Följande exempelmeningar visar hur ombilda kan användas.

 1. statsministern ombildade regeringen

Hur används ordet ombilda i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ombilda används i vanlig text.

 1. Bostadsrättsinnehavarna ska då rösta om ett förslag som innebär att de kan få tillbaka hälften av sina insatser av en spekulant som vill köpa fastigheten och ombilda den till hyreslägenheter.
 2. Föreningen verkar för att de som har hyreskontrakt ska få möjlighet att ombilda hyresrätterna till bostadsrätter.
 3. Han kan offra henne och ombilda regeringen, men det tror jag inte sker – hon är väldigt ny på posten och har en tung facklig bakgrund.
 4. Att inte bygga tillräckligt med hyresrätter utan istället ombilda befintliga, är alltså en omvänd Robin Hood–politik, ett hinder för landets ekonomiska utveckling, en dränering av samhällsengagemang och det spär på klimatkrisen.
 5. Presidenten sade på lördagen även att han planerar att ombilda regeringen.
 6. Efterfrågan på nya bostadsrätter är för låg – därför tar nu även Stena Fastigheter till den ovanliga åtgärden att ombilda planerade bostadsrätter till hyresrätter.
 7. Norges statsminister Erna Solberg, som i år både hunnit ombilda sin regering och träffa Donald Trump i Washington, sitter i år med som en av sju så kallad vice ordföranden för Davosmötet.
 8. Storbritanniens premiärminister Theresa May kommer att ombilda regeringen på måndag.
 9. På andra kanten finns flera kandidater som bland annat bärs fram av de som har svårt att acceptera uppgörelsens villkor, såsom att den marxistiska gerillan fått stöd att ombilda sig till politiskt parti.
 10. Fastighetsbolaget Wallenstam fick stor uppmärksamhet när de i oktober valde att ombilda ett bostadsrättsprojekt till hyresrätter i Solberga utanför Stockholm.
 11. I oktober beslöt bolaget att ombilda 90 lägenheter till hyresrätter i Solberga i Stockholm.
 12. Dagens besked innebär att det börsnoterade fastighetsbolaget fortsätter att att ombilda bostadsrätter till hyresrätter.
 13. På fredagen beslutade bolaget att ombilda tre pågående projekt till hyresrätter, vilket totalt omfattar cirka 290 lägenheter.
 14. – Kriget är över, länge leve Colombia, länge leve freden, sade chefsförhandlare Iván Márquez efter att Farcs nationella konferens med 200 delegater röstat för att godkänna fredsavtalet och ombilda gerillan till ett politiskt parti.
 15. Att ombilda 21 självständiga polismyndigheter till en myndighet skulle göra polisen mer slagkraftig och flexibel.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är omdana en synonym till ombilda. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på ombilda