omedelbart

Omedelbart är synonymt med omgående och prompt och kan beskrivas som ”genast, med detsamma”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av omedelbart och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till omedelbart

bums, direkt, dirr, genast, illa kvickt, nu, omgående, prompt, på direkten, på momangen, på stående fot, snabbt, tvärt, ögonaböj, ögonblickligen

Motsatsord till omedelbart

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till omedelbart.

Vad betyder omedelbart?

 1. genast, med detsamma

Böjningar av omedelbart

 1. omedelbart

Exempel på hur ordet omedelbart kan användas

 1. Sluta omedelbart med de där dumheterna!

Exempel på hur ordet omedelbart används i svenska tidningar

 1. Ett vanligt misstag som arbetsnarkomaner gör är att omedelbart lösa alla problem som dyker upp.
 2. När Doudna, Charpentier och andra forskare publicerade sina resultat 2012 i tidskriften Science fick de ett omedelbart genomslag.
 3. Vartannat år ansöker de om förlängning av sina skyddade uppgifter hos Skatteverket, vars beslut inte går att överklaga och gäller omedelbart.
 4. – I en situation där Turkiet agerar ensidigt och bryter mot internationell rätt så har vi en verktygslåda och vi kan använda den omedelbart, säger tyskan – utan att rakt ut vilja använda ordet sanktioner.
 5. – De som var i omedelbart hot kan ha fått sina hus nedbrunna, eller så har det brunnit i den omedelbara närheten.
 6. – Vår konstgjorda hud reagerar omedelbart när tryck, värme eller kyla når en smärtsam tröskel.
 7. Den hade premiär 1964 och blev omedelbart en stor succé samt den 22–åriga Barbra Streisands definitiva genombrott, inte minst efter huvudrollen i filmen som kom 1968.
 8. Men medierna vill ha snabba svar, och helst någon att omedelbart ställa till svars.
 9. Det är bra att det kommit till Skolinspektionens kännedom och jag hoppas att de agerar omedelbart.
 10. Trots sin uppseendeväckande design, och fiaskot med en ”skottsäker” ruta som spräcktes under avtäckningen, så uppstod ett omedelbart sug efter Cybertruck.
 11. Resolutionen "uppmanar alla parter i beväpnade konflikter att omedelbart införa en humanitär paus i minst 90 dagar i följd för att på så vis säkra en trygg, ohindrad och sammanhängande leverans av humanitär hjälp".
 12. De kunde omedelbart konstatera att hon var död.
 13. Oregons guvernör Kate Brown säger till MSNBC att statens agerande är fullständigt oacceptabelt och att ”president Donald Trumps politiska teater” måste upphöra omedelbart.
 14. – Om någon inte är redo att acceptera rättsstatsprinciperna borde de lämna EU omedelbart.
 15. I parallella chattar påbörjades omedelbart ett grävarbete som omfattade både avancerade freudianska analyser och faktainsamling kring blommornas hemliga språk.
 16. Redan samma dag som den publiceras säger Sara Danius och Peter Englund att man omedelbart borde kapa banden till Jean–Claude Arnault och Forum.
 17. Fler än 1 500 artister uppmanar Storbritanniens regering att omedelbart ge ekonomiskt stöd till livemusikbranschen för att den ska överleva coronakrisen, som inneburit att spelningar har ställts in, skriver musiktidningen NME.
 18. – Efter provsvaret isolerades Kimberly omedelbart för att undvika exponering.
 19. Här kan vi med hjälp av drönare samla in högupplöst data från försöksodlingar som vi omedelbart analyserar och drar slutsatser ifrån.
 20. Storbritannien skulle omedelbart börja sätta in dexametason för att behandla covid–19–patienter, meddelade hälsominister Matt Hancock i tisdags.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till omedelbart är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är omgående en synonym till omedelbart. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.