omedgörlig

Synonymer till omedgörlig

besvärlig, bångstyrig, hårdnackad, kantig, knepig, krånglig, obeveklig, omöjlig, oregerlig, oresonlig, påstridig, rabiat, svår, svårövertalad

Motsatsord till omedgörlig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till omedgörlig.

Vad betyder omedgörlig?

  1. som inte vill ändra mening, obeveklig
  2. (om person) som är envis och inte vill anpassa sig efter andra personer eller omständigheter /och därför är svår att ha att göra med/

Exempel på hur omedgörlig används i svenska tidningar

  1. – Den ryska hållningen har hittills varit helt omedgörlig, antingen eftersom de har någonting att dölja eller för att de bagatelliserar händelsen.
  2. Åkesson säger att det inte duger för SD att vara hårda och omedgörliga om det efter valet skulle komma inviter från andra.
  3. Men också i det palestinska samhället finns ett utbrett missnöje med UNRWA och hela flyktingbyråkratin, som sysselsätter många högavlönade och alltid intar omedgörliga ståndpunkter då förhandlingar närmar sig.
  4. Artisten menade att bandets advokater var ”omedgörliga” och inte ville acceptera hennes moterbjudande på 40 procent av rättigheterna.
  5. Deras advokater har varit omedgörliga, så vi kommer att hantera det i domstol”, skriver Del Rey.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av omedgörlig

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är oresonlig en synonym till omedgörlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.