Synonymer till omfattande

Vi känner till 7 synonymer till omfattande. Ordet omfattande är en synonym till stor och vida och kan bland annat beskrivas som ”stor, betydande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av omfattande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till omfattande

 1. betydande
 2. enorm
 3. extensiv
 4. långtgående
 5. stor
 6. vida
 7. vidsträckt

Vad är motsatsen till omfattande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till omfattande.

Vad betyder omfattande?

 1. stor, betydande
 2. presensparticip av omfatta, med stort omfång eller av stor betydelse

Hur böjs omfattande?

 1. omfattande

Hur kan ordet omfattande användas?

Följande exempelmeningar visar hur omfattande kan användas.

 1. branden orsakade omfattande skador

Hur används ordet omfattande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet omfattande används i vanlig text.

 1. I Frankrike beskrivs den femte vågen som ”blixtsnabb”, och i Österrike inleds den mest omfattande nedstängningen på flera månader.
 2. Tidigare i år ledde fängslandet av en annan rappare, dömd för samma brott till omfattande demonstrationer och upplopp i Spanien.
 3. Hans alltmer auktoritära styre har gett honom öknamnet "Europas siste diktator" och lett till omfattande sanktioner från bland annat EU – inte minst efter landets hårda nedtryckande av demonstrationer efter det senaste presidentvalet, i augusti 2020.
 4. Journalisten och författaren Claes Britton tycker att det är en styggelse att Abba–Björn tillåts koppla ihop sitt redan befintliga Abba–museum och Abba–hotell med en utbyggnation omfattande 75 hotellrum och konferenslokal.
 5. Hans alltmer auktoritära styre har gett honom öknamnet ”Europas siste diktator” och lett till omfattande sanktioner från bland annat EU – inte minst efter landets hårda nedtryckande av demonstrationer efter det senaste presidentvalet, i augusti 2020.
 6. Stora delar av önationen är platt och det krävs inte någon stor havsnivåhöjning för att orsaka omfattande skador.
 7. De behöver ofta mer omfattande rehabilitering och stöd för ångestattacker dygnet runt, vilket vi inte kan erbjuda på våra boenden.
 8. Hon anser att socialtjänsten ”fastnat vid skrivbordet” som en följd av omfattande krav på dokumentation, och framöver måste lägga mer tid och resurser på att möta människor ”på gator och torg”.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stor en synonym till omfattande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på omfattande