Synonymer till omstrukturera

Omstrukturera kan beskrivas som ”(transitivt) ge annan struktur”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av omstrukturera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till omstrukturera

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till omstrukturera.

Vad är motsatsen till omstrukturera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till omstrukturera.

Vad betyder omstrukturera?

 1. (transitivt) ge annan struktur

Hur böjs omstrukturera?

 1. omstrukturera
 2. omstrukturerad
 3. omstrukturerade
 4. omstrukturerades
 5. omstrukturerar
 6. omstruktureras
 7. omstrukturerat
 8. omstrukturerats

Hur kan ordet omstrukturera användas?

Det saknas exempel på hur omstrukturera kan användas.

Hur används ordet omstrukturera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet omstrukturera används i vanlig text.

 1. Det här hanterades inte optimalt, man sköt på problemen i stället för att omstrukturera och ta hand om banksektorn och fick en väldigt utdragen finansiell motvind, säger Claes Måhlén.
 2. På hemmaplan möter SAS också ett kraftigt bantat och omstrukturerat Norwegian som framöver framför allt tänker satsa på Skandinavien.
 3. Bland annat har anställda på SNCF strejkat i protest mot regeringens planer på att omstrukturera och konkurrensutsätta den skuldtyngda franska järnvägen.
 4. Renzi började omstrukturera de skuldtyngda bankerna, vilket var rätt, men gjorde att många människor förlorade pengar de satsat i bankaktier som blev värdelösa.
 5. Betsson har beslutat att omstrukturera för att göra organisationen mer effektiv och kommer att minska antalet anställda i koncernen med cirka 160 personer.
 6. Åtgärderna inriktas mot att förbättra tillsynen, att förbättra en andrahandsmarknad för dåliga lån, att omstrukturera vissa länders banksektor, samt att reformera länders insolvensprocedurer.
 7. Ledningen har beslutat att omstrukturera byggenheterna i Polen, lämna energisektorn i USA, fokusera på kärnverksamheten i Storbritannien och anpassa verksamheten i Tjeckien till en tuffare marknad.
 8. Genèvefabriken ska inte stängas, men omstruktureras.
 9. Bach, som även anser även att antidopningsorganisationen Wada bör omstruktureras helt, sade på söndagen att det är dags att enskilda länder spelar en mer aktiv roll i arbetet mot dopning.
 10. Och sedan skilsmässan har arbetet med att omstrukturera verksamheten pågått för fullt.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på omstrukturera