omval

Vi hittade en synonym till omval. Ordet omval är synonymt med återval och kan bland annat beskrivas som ”val  av samma person eller parti för en period till, återval”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av omval samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till omval?

 1. återval

Vad är motsatsen till omval?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till omval.

Vad betyder omval?

 1. val  av samma person eller parti för en period till, återval
 2. förnyat val

Hur böjs ordet omval?

 1. omval
 2. omvalen
 3. omvalens
 4. omvalet
 5. omvalets
 6. omvals

Hur kan ordet ordet omval användas?

 1. hela styrelsen ställde upp för omval

Hur används ordet ordet omval i svenska tidningar?

 1. I Georgia räknas rösterna i det viktiga omvalet till senaten.
 2. Som väntat fick de ett stort övertag bland förtidsrösterna i omvalet till senaten.
 3. Georgia är i det politiska blickfånget och lär så förbli fram till omvalet om sydstatens två platser i senaten den 5 januari.
 4. Trots det jämna läget är det ändå inte troligt att Demokraterna kniper senaten, skriver nyhetskanalen CNN som tror att Republikanerna gynnas av ett omval.
 5. I Georgia står två senatsplatser på spel, dels står den republikanske senatorn David Perdue för omval, dels har den parkinsonsjuke republikanen Johnny Isakson sedan tidigare meddelat att han hoppar av i förtid.
 6. Då protesterna spridit sig till flera städer runt om i landet har han dock sagt att han inte utesluter att gå med på att hålla omval.
 7. Han efterträder den avgående PLD–presidenten Danilo Medina som redan suttit två mandatperioder och inte kunde ställa upp för omval.
 8. Presidenten ställer upp för omval och det betraktas redan som mer eller mindre avgjort att det är Donald Trump som demokratkandidaten kommer att få möta i valet 2020.
 9. För svensk del vore ett omval en mardröm.
 10. Enligt rapporter i Argentina berodde Maradonas avgång på att klubbens ordförande Gabriel Pellegrino inte ställer upp för omval.
 11. KPMG avböjde under bolagsstämman att ställa upp för omval.
 12. Han anser att valet var riggat och kräver omval.
 13. Blir det omval i riksdagen så tror jag att Miljöpartiet kommer tappa väljare i Stockholm för att de gör så här.
 14. Militärmaktens tidning betygar sin lojalitet till presidenten och skriver att omvalet av honom säkerställer långsiktig fred och stabilitet.
 15. Maktkampen i AIK fortsätter och nu talar allt för att ordförande Per Bystedt väljer att inte ställa upp för omval på måndagens årsmöte i Solnahallen.
 16. Om jag inte hade känt så, skulle jag inte ha kandiderat till omval som partiledare, sa Le Pen i fransk tv i fredags.
 17. Kubas sittande president, 86–årige Raúl Castro, bror till den framlidne Fidel Castro som tog makten 1959, har meddelat att han inte kommer att ställa upp för omval och nationalförsamlingen väntas välja en efterträdare utanför familjen.
 18. Ann Zetterberg Littorin har meddelat valberedningen att hon inte står till förfogande för omval.
 19. Valberedningen föreslår även omval av Lennart Holm som ordförande för styrelsen och Michael Kaufmann som vice ordförande.
 20. Pål Hodann, som förslås till omval som styrelsemedlem, har köpt 40.


Mer information om omval och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är återval en synonym till omval. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.