ondskefull

Ondskefull är synonymt med stygg och djävulsk och kan bland annat beskrivas som ”ond, elak”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ondskefull och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till ondskefull

djävulsk, elak, grym, illvillig, ond, ondsint, stygg

Motsatsord till ondskefull

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ondskefull.

Vad betyder ondskefull?

 1. ond, elak
 2. (om person, organisation, plan e.dyl.) som besitter ondska

Böjningar av ondskefull

 1. ondskefull
 2. ondskefulla
 3. ondskefullare
 4. ondskefullast
 5. ondskefullaste
 6. ondskefulle
 7. ondskefullt

Exempel på hur ordet ondskefull kan användas

 1. Hans och Greta flydde från den ondskefulla häxan

Exempel på hur ordet ondskefull används i svenska tidningar

 1. Rage bait, att beta med vrede istället för nyfikenhet, tycker Sebastian är ondskefullt.
 2. Alla som tror att han är ondskefull har fel.
 3. Du är en ondskefull sexförbrytare som jagade unga män som bara ville ha en trevlig utekväll med sina vänner, sade domaren Suzanne Goddard när hon fällde 36–åringen.
 4. – Problemet är att cancertumörer kan kapa det här systemet och använda det för ett ondskefullt syfte.
 5. I och med de nya specifikationerna ska det förhoppningsvis bli svårare att använda Webassembly i ondskefulla syften framöver, rapporterar The Register.
 6. Den och liknande böcker övertygade nazisterna om att Tysklands och ”den ariska rasens” historiska mission var att besegra den ondskefulla judiska världskonspirationen.
 7. – Det var alltså inte folket som hade rest sig och det var ingen legitim kamp mot orättvisor, det handlade om en ondskefull konspiration som hade förberetts i de hemliga sällskapen.
 8. Johnson beskrev också Ryssland som en ”ondskefull och splittrande kraft”.
 9. Boris Johnson sa också att han inte pekade ut någon ännu men beskrev Ryssland som ”en ondskefull och förstörande kraft” och hotade också med bojkott av VM i fotboll.
 10. Och visst, monument och minnesdagar kan inte göra allt, de kan kanske inte i sig förhindra nya ondskefulla handlingar.
 11. Den laglydiga majoriteten, som valt den smala vägen, skulle skyddas mot den ondskefulla minoriteten, som valt den breda.
 12. Därför får även den ondskefulla minister som manövrerar ut Joseph en andra chans i berättelsen, så att allt kan sluta i en godhetens harmoni.
 13. Liberaldemokraternas partiledare Vince Cable kallade honom en "ondskefull rasist" i ett inlögg på Twitter och Labour–parlamentarikern Naz Shah sa under en parlamentsdebatt på torsdagen att den amerikanske presidenten borde portas från Storbritannien.
 14. Efter ett bråk tar flickan livet av sig men blir i efterlivet en bokstavlig ande i maskinen, ett ondskefullt spöke som.
 15. På en pressträff fördömer han dådet och kallar det en "ondskefull handling", och ett "fruktansvärt brott".
 16. Här jäklar ska det bli ondskefullt med band vars loggor är totalt omöjliga att utläsa.
 17. Säkerhetsföretagen har fört ett rasande krig mot Jigsaw, och flera gånger lyckats knäcka krypteringarna – följt på att de ondskefulla bedragarna bytt krypteringsmetod igen.
 18. Detta enligt skådespelaren Adam Driver, som repriserar sin roll som den ondskefulle Kylo Ren.
 19. Största problemet är att Daniel Koivunen i rollen som den ondskefulle Drosselmeyer helt saknar demonisk udd och djävulsk kraft.
 20. Ervins dubbelspel tycktes extra utstuderat och ondskefullt eftersom Smail bara några dagar tidigare hade räddat hans liv.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ondskefull är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är stygg en synonym till ondskefull. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.