Synonymer till onekligen

Vi känner till 8 synonymer till onekligen. Ordet onekligen är en synonym till säkerligen och i sanning och kan beskrivas som ”utan tvivel, absolut”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av onekligen samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till onekligen

 1. bevisligen
 2. förvisso
 3. i sanning
 4. obestridligen
 5. säker
 6. säkerligen
 7. uppenbarligen
 8. visserligen

Vilka ord betyder nästan samma sak som onekligen?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till onekligen. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. bestämd
 2. absolut

Vad är motsatsen till onekligen?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till onekligen.

Vad betyder onekligen?

 1. utan tvivel, absolut

Hur böjs onekligen?

 1. onekligen

Hur kan ordet onekligen användas?

Följande exempelmeningar visar hur onekligen kan användas.

 1. det vore onekligen bra om vi blev färdiga idag

Hur används ordet onekligen i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet onekligen används i vanlig text.

 1. Lanseringen av Xbox Series X och S under 2020 har onekligen varit viktig för Microsoft, men framtiden för spel handlar knappast om hårdvara i form av konsoler.
 2. Bensinmotorn ansträngs mer och det känns onekligen ansträngt om man vill få upp farten i motlutet.
 3. Den är onekligen snygg och den har sina stunder, men känns aldrig på allvar värd det höga priset.
 4. Det finns onekligen ett ökat behov av att umgås med sina grannar och lära känna dem man har i sin närhet, säger Marie Östlund, bostadsrättsspecialist på SBC, i en kommentar.
 5. Det kan tyckas märkligt att Apple satsar på lidar, men företaget har onekligen blicken fäst på framtiden i det avseendet.
 6. Och det är ju onekligen viktigt med höga krav på säkerhet och tillförlitlighet om vi talar fjärrkirurgi, självkörande bilar och akutinsatser.
 7. ”Han reflekterar över vad som hänt, detta som förvandlat honom i omvärldens och hans egna ögon och bestulit honom på hans mildhet”, skriver förlaget och det vill man ju onekligen veta mer om.
 8. De nya reglerna har onekligen satt press på amerikanska bolag, som tvingas fatta snabba beslut.
 9. En samtid besatt av fotomässig skönhet där något annat vackert onekligen slarvas bort längs vägen.
 10. Tidigare har nätverket Revil (Sodinokibi) meddelat att de tjänat mer än 100 miljoner dollar på ett år via sina gisslanprogram, så onekligen finns det stora summor pengar att tjäna på den kriminella verksamheten.
 11. Man kan säga vad man vill om Omar, vilket många gjort och många kommer göra, men hon är onekligen en kvinna som gör saker på sina egna villkor.
 12. Många barn lägger en stor del av sin fritid på att surfa i mobilen eller paddan, och möjligheten att vara uppkopplad överallt har onekligen påverkat hur unga umgås.
 13. Fast planet lyckas onekligen väcka en viss uppmärksamhet när det visas upp på Bromma flygplats och flyger några rundor.
 14. Gissningsvis var vi 8 våningar upp och det regnade ymningt – så det var inte optimala bildförhållanden – men funktionen ser onekligen väldigt lovande ut.
 15. Men den ökade upplösningen och bilduppdateringen skapar onekligen en starkare närvaro då det ser ut att den skulle kunna vara filmad idag med en smartphone.
 16. Kontrasterna är onekligen skärande i Donald Trumps USA.
 17. Klimatfrågan medför onekligen dålig stämning.
 18. Här syns man onekligen bättre än på Hammarbys avbytarbänk.
 19. – Det kommer onekligen att svärta honom.
 20. De har onekligen rört om ordentligt i branschen men de traditionella biltillverkarna har kommit ifatt på allvar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är säkerligen en synonym till onekligen. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?