orena

Ålderdomligt.

Orena är synonymt med grumla och kan beskrivas som ”smutsar ner”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av orena och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till orena

grumla

Motsatsord till orena

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till orena.

Vad betyder orena?

  1. smutsar ner

Böjningar av orena

  1. orena

Exempel på hur ordet orena kan användas

  1. hunden hade orenat i trappuppgången

Exempel på hur ordet orena används i svenska tidningar

  1. Folktandvården Nyhem i Halmstad kan ha råkat blanda ihop orena instrument med rena.
  2. Templets förbud mot menstruerande kvinnor härrör från en föråldrad, men än i dag spridd uppfattning i Indien om att kvinnor som har mens är orena.
  3. Shiamuslimer utmålades som kafir, så vilseförda i tron och så ”orena” att de utan vidare kunde undantas från den politiskt/religiösa normen att en muslim inte ska döda en annan muslim.
  4. Han har nämligen beordrat fortsatt full fart framåt i den pågående revolutionen att göra något åt landets ökänt orena och stinkande offentliga toaletter – som dessutom oftast helt saknar torkpapper.
  5. Sverigedemokraterna har setts och beskrivits som besudlade, orena.
  6. Det orena mötet mellan en trygg genre, humor och modernt psykologiserande fadermord gör romanerna ovanligt begärliga och besvärligt intagande.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till orena är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grumla en synonym till orena. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.