Synonymer till organiserad brottslighet

Vi känner till en synonym till organiserad brottslighet. Frasen organiserad brottslighet är synonymt med gängkriminalitet och kan beskrivas som ”brottslig verksamhet som organiseras som ett företag; med flera personer inblandade, och där dessa personer har väl definierade roller och där organisationen utövar kontroll (med disciplinära åtgärder) mot dessa personer.”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av organiserad brottslighet samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till organiserad brottslighet

Följande ord betyder ungefär det samma som frasen organiserad brottslighet och kan ofta användas istället.

 1. gängkriminalitet

Vad är motsatsen till organiserad brottslighet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till organiserad brottslighet.

Vad betyder organiserad brottslighet?

 1. brottslig verksamhet som organiseras som ett företag; med flera personer inblandade, och där dessa personer har väl definierade roller och där organisationen utövar kontroll (med disciplinära åtgärder) mot dessa personer.

Hur kan frasen organiserad brottslighet användas?

Det saknas exempel på hur organiserad brottslighet kan användas.

Hur används frasen organiserad brottslighet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen organiserad brottslighet används i vanlig text.

 1. Alliansen i Göteborg har presenterat ett nytt yrkande till kommunstyrelsen där partierna kräver att åtgärder måste vidtas mot illegal uthyrning för att inte göda organiserad brottslighet med skattemedel.

  www.gp.se | 19 mars 2018

 2. Den ännu pågående insatsen rör organiserad brottslighet – brottsmisstanken mot de gripna gäller grov utpressning och grovt penningtvättsbrott.

  www.dn.se | 21 feb. 2018

 3. Brottsforskaren Lars Korsell på Brottsförebyggande rådet säger att det är ett allt större problem med personer kopplade till organiserad brottslighet som ger sig in i offentliga verksamheter.

  www.expressen.se | 9 feb. 2018

 4. Dit hör att bekämpa organiserad brottslighet och korruption och reformer av ekonomin, rättsväsendet, den offentliga sektorn och de demokratiska institutionerna.

  www.di.se | 6 feb. 2018

 5. – Vi göder tyvärr organiserad brottslighet i detta land i stället för att bekämpa den.

  www.expressen.se | 27 jan. 2018

 6. Att spränga de ligor som satt i system att på falska grunder roffa åt sig assistansersättningar är en bra metod, särskilt som det kan röra organiserad brottslighet med knytningar till den våldsamma gängkriminaliteten.

  www.expressen.se | 19 jan. 2018

 7. Enligt RUG har reportrar som bevakar politisk korruption, drogkarteller och organiserad brottslighet nästan systematiskt blivit måltavlor, hotade och skjutna.

  www.dn.se | 19 dec. 2017

 8. Det är visserligen gynnsamt för företag men underlättar även för organiserad brottslighet som exploaterar sårbara människor.

  www.gp.se | 18 dec. 2017

 9. – Kopplingen mellan grov, organiserad brottslighet och de skjutningar som sker i våra förorter i dag, och narkotikahandeln, är ju solklar, och det säger också polisen, säger han till Ekot.

  www.dn.se | 8 nov. 2017

 10. En mindre del av tiggeriet har koppling till organiserad brottslighet och styrs av kriminella, ofta av samma nationalitet som offren.

  www.svd.se | 20 aug. 2016

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "vatikanen" ett svar på korsordsfrågan "heliga stolen"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gängkriminalitet en synonym till organiserad brottslighet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Hjälp med korsordsfrågan organiserad brottslighet?

Du kan hitta lösningar till korsordsfrågan "organiserad brottslighet" på sidan korsordshjälp för organiserad brottslighet.

Bild till frasen organiserad brottslighet

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen organiserad brottslighet.

Bild med texten organiserad brottslighet