orter

Vi hittade en synonym till orter. Ordet orter är synonymt med städer.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av orter samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till orter?

 1. städer

Vad är motsatsen till orter?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till orter.

Vad betyder orter?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av orter.

Hur böjs ordet orter?

 1. orter

Hur kan ordet ordet orter användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet orter i svenska tidningar?

 1. I år river Telia ned de fasta kopparledningarna i 221 svenska byar och orter.
 2. Och detta är något som vi gärna vill fortsätta med, digitala aktiviteter som samlar kollegor från olika orter.
 3. Det nya samarbetet gäller framför allt på fem orter, där Offitech ska ta hand om affärerna i och runt Malmö och Kalmar, medan Gibon får Falun, Stockholm och Göteborg.
 4. Fler orter än jag kan i valfritt svenskt landskap.
 5. Även Pontus Langley, ägare till resebyrån Langley som arrangerar skidresor till ett antal orter i Italien, Österrike och Frankrike, bekräftar bilden.
 6. Flygbolagen SAS och Norwegian trafikerar destinationer som Malaga, Alicante och Mallorca – orter som alla berörs av det nationella nödläget.
 7. Ett exempel är Hultsfred, där politikerna inom kort väntas fatta beslut om rivning av 150 lägenheter på flera orter.
 8. När arianismen var som starkast försvarade han sin katolska tro med emfas, förvisades till fjärran belägna orter men fortsatte att författa djärva skrivelser mot vad han uppfattade som en farlig irrlära.
 9. Kvinnorna i studien kommer från Skåne, Blekinge, Kronobergs län och södra Halland och bland dem var det vanligare att kvinnor på mindre orter inte genomgick testet.
 10. – Vi utvärderar löpande intressanta möjligheter och lägen, och Norrköping är en av de orter där våra analyser visar att vi har stor potential.
 11. Samma sak skedde på ytterligare fyra orter i området.
 12. Det är i synnerhet i storstadsregionerna och på turistpopulära orter som rapporter om problem förekommer.
 13. Apollo har tvingats ställa in flyg från Arlanda och Landvetter till flera orter i Grekland, utöver Rhodos även Kreta, Sivota, Parga och Lefkas.
 14. Paul Englis, projektansvarig för Microsofts datacenteretableringar, framhåller att man arbetar mycket med att integrera och samverka lokalt på de orter där det byggs datacenter.
 15. Hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som finns landet runt och i många småkommuner, betonar vd Marcus Svanberg att vissa orter knappast påverkats ännu.
 16. De orter som saknar andra tillräckligt effektiva kommunikationsmöjligheter till övriga delar av landet bör prioriteras.
 17. Förra veckan tog debatten fart sedan kommunstyrelsens ordförande Catharina Bråkenhielm (S) larmat om att många rest till kommunen under påsken och att hon ville se ett förbud mot att resa mellan orter.
 18. Nu kan man se att även orter i södra Sverige övergetts.
 19. Isoleringen är stor bland de äldre och det gäller i ännu högre grad äldre kvinnor på mindre orter.
 20. Förvirringen är en rest från det fascistiska Italien, då geografiska orter döptes om, och till och med jazztrumpetaren Louis Armstrong fick ett italienskt namn.


Mer information om orter och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är städer en synonym till orter. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.