Synonymer till Oskar

Oskar kan beskrivas som ”ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Oskar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Oskar

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Oskar.

Vad är motsatsen till Oskar?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Oskar.

Vad betyder Oskar?

 1. ett mansnamn

Hur kan ordet Oskar användas?

Det saknas exempel på hur Oskar kan användas.

Hur används ordet Oskar i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Oskar används i vanlig text.

 1. Oskar Brandt, I 2 IF.
 2. Oskar Svensson, längdskidor– Antingen är det klimatet eller att få exponering.
 3. För oavsett vem eller vad som kommer i kontakt med oss på Hyper Island, så är det alltid transformation som står i centrum, säger Oskar Elfner, Brand and Creative Director på Hyper Island i ett pressmeddelande.
 4. Som professor i astrofysik och kosmopartikelfysik har Hiranya Peiris sedan 2016 delat sin tid mellan University College London och det internationellt ledande centrumet för kosmologi, Oskar Klein Centre vid Stockholms universitet.
 5. – Jimmie Åkesson är förkyld och det har satt sig på rösten, skriver Oskar Cavalli–Björkman, presschef för SD, till GP.
 6. Fem svenskar utslagna däribland veteranen Oskar Svensson.
 7. I kommunikationen lyfter vi ett klassiskt julfenomen – kalenderljuset – men den mysiga känslan byts snabbt ut när man ser de efterföljande namnen och förstår kontexten, säger Oskar Ferm och Lia Merkel, kreatörer på Familjen, i en kommentar.
 8. Oskar i romanen ”Ovanjorden” är där på grund av kärleken till en kvinna – den gåtfulla, nyckfulla Eija.
 9. Eric Norin frispelade från backplats Oskar Magnusson som gled in framför mål och satte pucken mellan benskydden på Lindbom.
 10. För den som anländer till Bokmässan utan plan kan det vara svårt att orientera sig, skriver Hedda Krausz Sjögren och Oskar Ekström i replik till Anna Charlotta Johansson om Sydafrikatemat på årets Bokmässa.
 11. Men med cirka tio minuter kvar satte Oskar Stål–Lyrenäs 3–1–reduceringen i numerärt överläge.
 12. Svenska myndigheter menar att det mesta tyder på sabotage, och Oskar Frånberg som är docent i marinteknik vid Blekinge Tekniska Högskola, är benägen att hålla med.
 13. På herrsidan kan man fortfarande sätta hoppet till Anton Persson, Johan Häggström, Oskar Svensson, George Ersson och Gustaf Berglund.
 14. ”Tusen bitar” av Tove Olsson och Oskar Thunberg.
 15. Oskar Svensson tog sig till sprintfinal på tid.
 16. Oskar Eriksson och Almida de Val säkrade Sveriges första bronspeng i Peking–OS.
 17. Men i bronsmatchen stod Almida de Val och Oskar Eriksson som segrare efter en imponerande uppvisning.
 18. Oskar Hägglund har skapat Attendos it–strategi som fokuserar på kompetens, arkitektur och säkerhet och har genomfört en systemtransformation som lett till stora konstnadssänkningar.
 19. Anledningen är dels färre internationella studenter på grund av pandemin, dels att färre personer flyttat till sina studieorter då utbildningen varit digital, säger Oskar M Wiik, vice ordförande hos SFS.
 20. Klaffar det bara lite under vägen och Oskar Kylin Blom sitter hyfsat på det vid upploppets början kommer femåringen växla ner dom flesta tillslut.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Oskar

Läs mer om namnet Oskar

Läs mer om namnet Oskar på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Oskar, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Oskar

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Oskar.

Bild med texten Oskar