Synonymer till osmaklig

Vi känner till 6 synonymer till osmaklig. Ordet osmaklig är en synonym till vedervärdig och äcklig och kan beskrivas som ”motbjudande, äcklig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av osmaklig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till osmaklig

 1. illasmakande
 2. rälig
 3. rävgift
 4. skabbig
 5. vedervärdig
 6. äcklig

Vad är motsatsen till osmaklig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till osmaklig.

Vad betyder osmaklig?

 1. motbjudande, äcklig

Hur kan ordet osmaklig användas?

Det saknas exempel på hur osmaklig kan användas.

Hur används ordet osmaklig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet osmaklig används i vanlig text.

 1. – Det förekommer kränkningar, dumheter osmakliga kommentarer.
 2. Sedan fortsätter det med kommentarer som ”högst osmakligt att göra high five och uppmana till våld”, ”ni sprider hat”, ”vidrigt” och ”låta oss slippa höra sådant snack”.
 3. Det är lika osmakligt nu som då.
 4. Många tyckte att Listhaugs budskap var osmakligt, då Anders Behring Breivik utförde sitt terrorattentat mot Arbeiderpartiets ungdomsförbund.
 5. Denna fixering – som jag faktiskt vill kalla den – vid den mördade kvinnokroppen, säger något väldigt viktigt och väldigt osmakligt om vårt samhälle i dag.
 6. Det är djupt osmakligt och ett hot mot vårt öppna samhälle och de här individerna, säger Liberalernas partiledare Jan Björklund.
 7. Den judiska organisationen The Jewish Leadership Council menade att Glenns ord var osmakliga och att Davidsstjärnan finns på Israels flagga och landslagströjan.
 8. Knappt hade uppmärksamheten kring Pontus Båths osmakliga idé att klä ut sig till Peter Madsen på Halloween klingat av, förrän kommunalrådet Maria Rydén avslöjades för fusk med tjänsteresor och semesteruttag.
 9. Men att Anna Holmlund blev starkt berörd av bilderna är lätt att förstå, att hon inte visste om vad hon skulle få se och höra är både osmakligt och helt obegripligt.
 10. ”Det är både olämpligt och osmakligt att Sergels torg flaggar med svenska flaggan på en krökt stång.
 11. ”Olämpligt och osmakligt”, menade Kristdemokraten Erik Slottner.
 12. Det ena är att någon faktiskt gör det som står på lapparna och det andra är att någon med osedvanligt osmaklig humor försöker väcka någon form av uppmärksamhet.
 13. Hos Sverigedemokraterna finns däremot ett högst aktivt motstånd mot samma liberala demokrati, vilket gör Björklunds retorik rätt osmaklig och i förlängningen farlig.
 14. "Fyfan vad osmakligt!" skriver en.
 15. I just Frankrike har medlemmar i Nationella fronten vid ett flertal tillfällen de senaste decennierna demonstrerat mot ”osmaklig konst”, rensat bort böcker om homosexualitet och till och med hotat kontroversiella konstnärer.
 16. ”Bilden är osmaklig, men inte rasistisk i mina ögon, i alla fall inte medvetet,” skriver en twitteranvändare.
 17. Donald Trumps kommentar om att vapenlobbyn kan agera mot hans rival Hillary Clinton har uppfattats både som ett osmakligt skämt och ett hot, och har mött kritik från flera håll.
 18. En anspelning på det svåra våld som MFF–supportern Showan Shattak utsattes för är det mest osmakliga jag sett på läktaren hittills.
 19. ANC kallar målningen för ”osmaklig och vulgär”.
 20. För en liberal demokrat är det direkt osmakliga tankegångar.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vedervärdig en synonym till osmaklig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på osmaklig

Bild till ordet osmaklig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet osmaklig.

Bild med texten osmaklig