otillbörlig

Synonymer till otillbörlig

oanständig, ohemul

Motsatsord till otillbörlig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till otillbörlig.

Vad betyder otillbörlig?

 1. opassande, olämplig
 2. som är oacceptabel enligt rimliga normer

Exempel på hur otillbörlig kan användas

 1. relationen mellan läraren och eleven ansågs otillbörlig

Exempel på hur otillbörlig används i svenska tidningar

 1. – Men om man har skaffat den här listan med adresser på ett otillbörligt sätt då uppstår etiska problem, påpekar Jimmy Jakobsson.
 2. Bolaget misstänks för att på ett otillbörligt sätt samlat in information från Facebookanvändare via personlighetstester, information som senare använts för att förutspå väljarnas politiska preferenser.
 3. I juni förra året släppte polisen en rapport som visade att fyra av tio poliser har blivit utsatta för hot, våld, trakasserier eller annan otillbörlig påverkan i tjänsten eller på fritiden.
 4. "Ekonomiskt misskötsamma tillståndshavare kan på ett otillbörligt sätt skaffa sig konkurrensfördelar och göra det svårt för seriösa tillståndshavare att hävda sig, vilket leder till en för branschen osund utveckling", heter det i utredningen.
 5. Den otillbörliga lagstiftningen leder till att många hästuppfödare väljer att inte sälja till privatpersoner.
 6. Och i de fallen där vi uppfattat att det kan vara otillbörlig undersökning så har vi kontaktat föräldrarna och erbjudit dem att få kontakt med polisen, säger han.
 7. – I de här branscherna förekommer det att man utnyttjar människor på ett otillbörligt sätt, säger Conny Svensson, rikssamordnare på Skatteverket, till Ekot.
 8. I delstaten Alabamas uppmärksammade senatorsval i höstas gav Trump sitt stöd till kontroversiella Roy Moore som anklagades för sexuellt otillbörligt beteende av nio flickor och kvinnor.
 9. Donald Trump själv har anklagats för sexuella övergrepp av omkring tjugo kvinnor och han har stöttat den kontroversielle senatskandidaten Roy Moore som anklagades för sexuellt otillbörligt beteende av nio flickor och kvinnor.
 10. Målet som pågått sedan hösten 2016 handlar om otillbörlig marknadsföring och har för första gången applicerats på sociala medier, närmare bestämt Instagram.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av otillbörlig

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är oanständig en synonym till otillbörlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.