Synonymer till otolitorgan

Otolitorgan kan beskrivas som ”(fysiologi) endera av organen utriculus och sacculus som finns i varje inneröra och som med hjälp av speciella hårbeklädda sinnesceller (hårceller) som sticker ut sina hår i en tyngre, geléaktig massa i ett hålrum fyllt av lättare endolymfa registrerar rätlinjig acceleration och tyngdkraftens riktning som en del av balanssinnet”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av otolitorgan samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till otolitorgan

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till otolitorgan.

Vad är motsatsen till otolitorgan?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till otolitorgan.

Vad betyder otolitorgan?

  1. (fysiologi) endera av organen utriculus och sacculus som finns i varje inneröra och som med hjälp av speciella hårbeklädda sinnesceller (hårceller) som sticker ut sina hår i en tyngre, geléaktig massa i ett hålrum fyllt av lättare endolymfa registrerar rätlinjig acceleration och tyngdkraftens riktning som en del av balanssinnet

Hur kan ordet otolitorgan användas?

Det saknas exempel på hur otolitorgan kan användas.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet otolitorgan

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet otolitorgan.

Bild med texten otolitorgan