Synonymer till Otto

Otto kan beskrivas som ”(palindrom) ett mansnamn”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Otto samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Otto

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Otto.

Vad är motsatsen till Otto?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Otto.

Vad betyder Otto?

 1. (palindrom) ett mansnamn

Hur kan ordet Otto användas?

Det saknas exempel på hur Otto kan användas.

Hur används ordet Otto i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Otto används i vanlig text.

 1. Farfars far Otto var intagen på Konradsberg, som en isande ironi samma byggnad som den egna sonens skola är inhyst i, den skola som tar knäcken på honom.
 2. Otto Stenberg och David Edstrom gjorde två mål var i matchen som slutade 7–2.
 3. Stor hjälte för Sverige blev Otto Stenberg som svarade för två mål och tre assist.
 4. Frölundas 17–åring Otto Stenberg, som gjorde 23 matcher i SHL under den gångna säsongen, blev tvåmålsskytt.
 5. Tre dagar senare reste hon, hennes man Peter och deras snart tvåårige son Otto från hemstaden Kalmar för att fira påsk hos Anns syster i Blekinge.
 6. Frontfigurer var tidigare arbetsmarknadsminstern Sven Otto Littorin, ordförande för Landskapsbyggen, och Johan Blumenthal, vd för båda bolagen.
 7. Det finns indikationer på att det här styr från utlandet, säger åklagaren Otto Svanberg Ohlsson.
 8. Familjen Wolf var en vanlig familj, Liesl och hennes två småsyskon Otto och Mia bodde med föräldrar och farföräldrar.
 9. Före detta moderata arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin är ordförande i brittiska gruvbolaget Beowulf Mining.
 10. Sandträsk sanatorium, eller Norrbottens läns centralsanatorium som det egentligen hette, öppnades 1913 i den herrgårdsliknande byggnad som landstinget köpt av översten Carl Otto Bergman.
 11. Tillsammans har Carina och Erik Berg sonen Otto, som föddes i mellandagarna 2019 och dottern Juno som föddes i mars i år.
 12. Hos järnvägsbolaget Union Pacific, UP, beslöt chefskonstruktören Otto Jabelmann att undersöka om principen för de tidigare framgångsrika Challengerloken kunde användas i ett ännu större lok.
 13. Lilla Otto Berg, mamma och pappa älskar dig!”, skriver Carina Berg på Instagram.
 14. Paret avslöjar också vad de valt att döpa sonen till – nämligen Otto Berg.
 15. Den legendariske brottsplatsutredaren Otto Wendel beskriver i en bok hur han kom till en mordplats för att fotografera den.
 16. Rapporten skrevs av kriminalkommissarie Otto Danielsson som sänts ner till Ndola i Nordrhodesia (nuvarande Zambia) för att på plats bevaka haveriutredningen.
 17. Att ungdomar ges mer utrymme är helt avgörande för att vi ska kunna nå länets klimatvision om att bli ett plusenergilän, säger Otto Hedenmo, Projektledare vid länsstyrelsen och ansvarig för klimatrådets solkraftsatsningar.
 18. Tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin är en av dem som tycker att Moderaterna överdriver genom att peta Hanif Bali från partistyrelsen och tysta honom på Twitter.
 19. När den amerikanska studenten Otto Warmbier släpptes ur nordkoreanskt fängelse spelade en Sverige en mycket aktiv roll i förhandlingarna.
 20. Min mamma heter Anna–Lena och döptes efter den kvinna som hjälpte min morfar – Otto Walther – en judisk tonåring, att lämna det nazistiska Österrike på 30–talet.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Otto

Ord som slutar på Otto

Läs mer om namnet Otto

Läs mer om namnet Otto på alltomnamn.se. Där kan du se hur många i Sverige som heter Otto, vad namnet betyder, hur populärt det är som namn på nyfödda barn m.m.

Bild till ordet Otto

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Otto.

Bild med texten Otto