otvetydig

Synonymer till otvetydig

absolut, definitiv, distinkt, entydig, klar, riktig, skarp, säker, tydlig, utpräglad

Motsatsord till otvetydig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till otvetydig.

Vad betyder otvetydig?

 1. klar, tydlig

Exempel på hur otvetydig används i svenska tidningar

 1. Det fanns alltså inget otvetydigt rätt svar på frågan och Hannerz fick fortsätta, för att slutligen vinna 10 000–kronorsfrågan.
 2. Då något otvetydigt hemskt händer en av dem och Waititi fortsätter att låtsas som ingenting, framstår han som tondöv.
 3. – Det är otvetydigt så att Ryssland har blivit en oberäknelig stat som under många år har stärkt sin militära kapacitet och blivit en mycket potent krigsmakt.
 4. Men även om de auktoritära tendenserna är tydliga i länder som Polen och Ungern, och även om korruptionen grasserar på Balkan, så är det otvetydigt så att friheten för vanliga öst– och centraleuropéer är mycket större idag än på Berlinmurens tid.
 5. Vad som är viktigast för en bra skörd är otvetydigt.
 6. Ytterligare en fråga, otvetydigt kopplad till ovanstående, som de båda så småningom måste närma sig rör – just det – klimatet.
 7. För oss framstår det som om varken Facebook och Cambridge Analytica kan basera sina olika behandlingar av facebookanvändares personuppgifter annat än med användarnas frivilliga, specifika, informerade och otvetydiga samtycke.
 8. Kanske är det kombinationen av hennes otvetydiga talang som filmskapare, och hennes särskilda insikter i frågan, som bidragit till att Haqs film är en rasande uppgörelse med hedersförtryck utan att förlora i nyanser och komplexitet.
 9. Än i dag måste den som inte otvetydigt är en man ofta motivera sina handlingar, om de har det minsta med mod, anspråk eller uppror att skaffa.
 10. För kroppen finns, inte alls otvetydig, men den lever, lider, njuter.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av otvetydig

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är riktig en synonym till otvetydig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.