Synonymer till otvetydigt

Vi känner till 2 synonymer till otvetydigt. Ordet otvetydigt är en synonym till tydligt och entydigt.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av otvetydigt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till otvetydigt

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet otvetydigt och kan ofta användas istället.

 1. entydigt
 2. tydligt

Vad är motsatsen till otvetydigt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till otvetydigt.

Vad betyder otvetydigt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av otvetydigt.

Hur kan ordet otvetydigt användas?

Det saknas exempel på hur otvetydigt kan användas.

Hur används ordet otvetydigt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet otvetydigt används i vanlig text.

 1. I den konstateras med ett starkare språkbruk än tidigare att det är ”otvetydigt att mänsklig påverkan har värmt upp atmosfär, hav och land” och att ”utbredda och snabba förändringar har skett i atmosfären, havet, kryosfären och biosfären”.
 2. Det ska vara enkelt och otvetydigt.
 3. En av artiklarna i tidningen fick rubriken ”Ett otvetydigt angrepp på den religiösa fanatismen”.
 4. Alienation är inget otvetydigt begrepp, men i fallet behovsanställda är det nästan oavsett tolkning påtagligt.
 5. Det fanns alltså inget otvetydigt rätt svar på frågan och Hannerz fick fortsätta, för att slutligen vinna 10 000–kronorsfrågan.
 6. Då något otvetydigt hemskt händer en av dem och Waititi fortsätter att låtsas som ingenting, framstår han som tondöv.
 7. – Det är otvetydigt så att Ryssland har blivit en oberäknelig stat som under många år har stärkt sin militära kapacitet och blivit en mycket potent krigsmakt.
 8. Men även om de auktoritära tendenserna är tydliga i länder som Polen och Ungern, och även om korruptionen grasserar på Balkan, så är det otvetydigt så att friheten för vanliga öst– och centraleuropéer är mycket större idag än på Berlinmurens tid.
 9. Vad som är viktigast för en bra skörd är otvetydigt.
 10. Ytterligare en fråga, otvetydigt kopplad till ovanstående, som de båda så småningom måste närma sig rör – just det – klimatet.
 11. Än i dag måste den som inte otvetydigt är en man ofta motivera sina handlingar, om de har det minsta med mod, anspråk eller uppror att skaffa.
 12. Skulle det visa sig att anklagelserna otvetydigt har fog för sig, till exempel via uppgifter från den nya utredningen, och om partiledningen då inte gjort upp med Urban Ahlin kan det bli ett trovärdighetsproblem.
 13. Skälet till att jag så ofta förblev ointresserad av många livfulla och otvetydigt övertygande gestalter i romaner, filmer och pjäser var ju att de helt enkelt inte lyckades knyta an till de övriga gestalterna på ett intressant mänskligt plan.
 14. För det första var hans teckningar otvetydigt satiriska, och därmed fanns från början ett sorts juridiskt skydd (inte i form av lagtexter men prejudikat).
 15. Trots att Lenz otvetydigt klargjorde sin antikommunistiska hållning, refuserades det färdiga manuskriptet.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tydligt en synonym till otvetydigt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet otvetydigt

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet otvetydigt.

Bild med texten otvetydigt