Synonymer till otymplig

Vi känner till 2 synonymer till otymplig. Ordet otymplig är en synonym till ohanterlig och besvärlig och kan bland annat beskrivas som ”klumpig, oformlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av otymplig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till otymplig

 1. besvärlig
 2. ohanterlig

Vad är motsatsen till otymplig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till otymplig.

Vad betyder otymplig?

 1. klumpig, oformlig
 2. som är svår att arbeta med /på grund av den stora storleken/

Hur kan ordet otymplig användas?

Det saknas exempel på hur otymplig kan användas.

Hur används ordet otymplig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet otymplig används i vanlig text.

 1. Men en av de stora barriärerna för att återvinna det här materialet är att det väldigt tungt och otympligt.
 2. Dessutom känns mobilen minst sagt otymplig i hopvikt format.
 3. Ändå känns ingen av telefonerna otympligt stor, vilket vi kan tacka de verkligt minimala – enligt rådande Samsung–designspråk lätt avrundade – skärmkanterna för.
 4. Möjligen är det den mest plakatpolitiska låt som någonsin har spelats in på skiva, och den otympliga texten rymmer poetiska odödligheter som ”skrivbordsradikaler/blir rädda då klasskampen skärps” och ”förbundet stärks av kampen/mot högeravvikelsen”.
 5. Boken är full av finurliga kollage och läckra illustrationer, med en stolthet som ibland gränsar till skryt, och man undrar hur Atlantis ska tjäna pengar på en så otymplig kloss.
 6. Om du tycker att rattar till spelkonsoler är stora och otympliga så kan en 3d–skrivare lösa ditt problem, skriver Slash Gear.
 7. I dagsläget finns det faktiskt teknik som kan göra det här, men den är otymplig.
 8. – Flera restauranger och caféer var öppna och någon borde ha sett rånaren komma springande bärandes på den stora och otympliga kassalådan, säger Zheng.
 9. Och om man blir fascist för att man ogillar journalister och akademiker som strider mot ens åsikter, eller i skönlitteraturen använder simpel Hollywoodestetik, så blir Molanders fascistlista otympligt lång.
 10. De fackliga företrädarna kan se fördelar med en specialisering, men befarar att organisationen blir otymplig, med höga krav på samarbetet och med många möten.
 11. Även om Fujifilm Instax Wide 300 är otymplig till formatet är den föredömligt enkel både att komma igång med och att använda.
 12. Nu känns ju inte Playstation 4 särskilt otymplig i sitt originalutförande, så frågan är hur många som verkligen är i behov av en mindre konsol.
 13. Ingen av dem är glada, tvärtom skär deras sammanbitna ansiktsdrag mot de grälla otympliga maskeradkostymerna.
 14. Den första burkinin designade hon i november 2004, efter att ha sett sin systerdotter spela netball, en variant av basket, i otympliga idrottskläder.
 15. Men de är fortfarande ganska stora och otympliga för ett lite kompaktare hem.
 16. Vi har tidigare testat tangentbordsfodralet Create till 12,9–tumsversionen av Ipad Pro, en lösning som vi upplevde som ganska klumpig och otymplig men som ändå hade sina fördelar jämfört med Apples alternativ.
 17. Men de är ofta för otympliga att bära med sig, tyckte Nils Ferber som nu konstruerat en hopvikbar vindgenerator som bara väger ett kg och kan bäras i ryggsäcken.
 18. Telefoner är i dag mycket större än vad de brukade vara, och att manövrera tangentbordet kan upplevas som oerhört otympligt.
 19. Den otympliga konstruktionen lär få svårt både att svänga och klara höjdkrav i många av världens städer, påpekas i den engelskspråkiga tidningen Global Times.
 20. I många fall kommer du aldrig använda den eftersom formen på batteriet gör den otymplig, men till exempel EC Tech 6000 ser mer eller mindre ut som en ficklampa.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är ohanterlig en synonym till otymplig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet otymplig

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet otymplig.

Bild med texten otymplig