oud

Oud är synonymt med korthalsluta och kan beskrivas som ”orientalisk luta; ett päronformat knäppt stränginstrument som härstammar från Mesopotamien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av oud och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till oud

korthalsluta

Motsatsord till oud

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till oud.

Vad betyder oud?

  1. orientalisk luta; ett päronformat knäppt stränginstrument som härstammar från Mesopotamien

Böjningar av oud

  1. oud
  2. ouden
  3. oudens
  4. ouder
  5. ouderna
  6. ouders
  7. ouds

Exempel på hur ordet oud kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet oud används i svenska tidningar

  1. Enligt klassisk arabisk sångkonst börjar Najwa Karam många sånger med melodiska, utdragna sångfraser, med svar från stråkar och oud, innan snirklande synthmelodier och det rytmiska tar över.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till oud är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är korthalsluta en synonym till oud. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.