ouppfostrad

Ouppfostrad är synonymt med vanartig och ohyfsad och kan beskrivas som ”dåligt uppfostrad, vanartig”. Ordet är motsatsen till väluppfostrad.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ouppfostrad och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till ouppfostrad

framfusig, oartig, ofin, ohyfsad, otrevlig, stygg, vanartig

Motsatsord till ouppfostrad

väluppfostrad

Vad betyder ouppfostrad?

  1. dåligt uppfostrad, vanartig

Böjningar av ouppfostrad

  1. ouppfostrad
  2. ouppfostrade
  3. ouppfostrat

Exempel på hur ordet ouppfostrad kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet ouppfostrad används i svenska tidningar

  1. I en kolumn i The Spectator från 1995 uttryckte han sitt ogillande över att ”gifta par ska betala för ensamma kvinnors önskan att föröka sig” och att barn till ensamstående kvinnor är ”ouppfostrade, okunniga, aggressiva och utomäktenskapliga”.
  2. Bert Karlsson hade gått med på att vara försökskanin och tog förolämpningarna med ett så gott humör att han framstod som en mysfarbror i sällskap av mycket otrevliga och ouppfostrade barn.
  3. Man vet att man börjar bli gammal när man håller med den sura gamla grannen om att hans fina, välskötta trädgård borde få vara fredad från ett gäng ouppfostrade gnagare.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ouppfostrad är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är vanartig en synonym till ouppfostrad. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är väluppfostrad motsatsen till ouppfostrad.