på en gång

På en gång är synonymt med genast och på fläcken.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av på en gång och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till på en gång

genast, på fläcken, på samma gång

Motsatsord till på en gång

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till på en gång.

Vad betyder på en gång?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av på en gång.

Böjningar av på en gång

 1. på en gång

Exempel på hur frasen på en gång kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen på en gång används i svenska tidningar

 1. – Det kan jag säga på en gång för det kommer nog troligtvis att vara svårt att undvika att se den konflikten och det är jag och Patrik Sjöberg.
 2. Göranzon har passat som handen i handsken i Ekmans på en gång så knäppa och rörande dramatik och osökt kommer jag att tänka på Ekmans video–serie ”Den Dramatiska asylen” (kan ses på teaterns webb).
 3. Han beskriver pappaledigheten som ganska inrutad, och i bland blir det mycket på en gång när Morris börjar stöka.
 4. Det ska påpekas på en gång att Wolff – en kolumnist på Hollywood Reporter som främst skriver syrligt om Manhattan och dess mediaelit – har ett rykte om att ibland vara lite väl hårddragen i sina slutsatser och slarvig med fakta.
 5. Den samlade bilden är tydlig och motsägelsefull, verkligen på en gång avklippt och vingklippt.
 6. Det ska sägas på en gång att nästan hälften av landets kommuner valt att inte vara med i undersökningen 2017, och att Flen, som varit med samtliga år sedan 2010, ändå visar en uppåtgående trend.
 7. Det är på en gång en lekfull och respektingivande utställning som nu visas på Hallwylska museet.
 8. Drömspelet med sin blandning av dockor och skådespelare visade en annan sida av Basia Frydmans musikalitet, på en gång poetisk och temperamentsfull.
 9. – Bättre att erkänna att något är galet och söka vård på en gång än att som jag i början inbilla mig att det bara var lite vanliga ålderskrämpor, som man får räkna med.
 10. Denna fru Landborg är mot sina två barn på en gång kall och kvävande svartsjuk.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till på en gång är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är genast en synonym till på en gång. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.