påfågel

Påfågel kan bland annat beskrivas som ”en hönsfågel med stora färggranna stjärtfjädrar (släktet Pavo)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av påfågel och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till påfågel

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till påfågel.

Motsatsord till påfågel

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till påfågel.

Vad betyder påfågel?

 1. en hönsfågel med stora färggranna stjärtfjädrar (släktet Pavo)
 2. en fågelart (Pavo cristatus) i familjen fälthöns (Phasianidae) känd för sin spektakulära fjäderskrud; individ av denna art

Exempel på hur ordet påfågel kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet påfågel används i svenska tidningar

 1. Men marknaderna med försäljning av djur som orm, råttor och påfåglar har fått stark kritik på sociala medier sedan utbrottet.
 2. Några vilsna påfåglar stegar fram på grusgången.
 3. –Vi jobbade ihop på Masthuggsteatern med Alexander och påfågeln, som vi fick Svenska kritikerpriset för 2013.
 4. Förutom en muffin och en frusen gubbe, kommer kollektionen att utökas med bland annat en känguru, en hummer, en påfågel och en lama.
 5. Förutom en muffin och en frusen gubbe kommer kollektionen att utökas med bland annat en känguru, en hummer, en påfågel och en lama.
 6. Efter att en kvinna försökt ta med sig sin påfågel på resan svartlistar bolagen en rad djur från flygen, enligt BBC.
 7. I hans produktion märks konstmuseet Momas typografiska symbol, den regnbågsfärgade påfågeln för tv–bolaget NBC, flygbolaget Pan Ams globformade, Harper Collins våglika, betal–tv–nätverket Showtimes illusionistiska jämte Smithsonians solgula.
 8. Casa del Habano är som en bar, man kan stanna en kort stund eller i flera timmar, och för den som tröttnat på röken finns möjlighet att beställa en drink på innergården där vilda påfåglar spatserar runt.
 9. Och som i en saga kunde sluminvånarna från dalsmutsen skymta Hamms privata slott på kullen, där han bjöd till överdådiga fester med inresta tyska blåsorkestrar och påfåglar som minglade med gästerna.
 10. Vattenbufflar, krokodiler, makaker, påfåglar, vildsvin, ”bambi-hjortar”och elefant passerar revy innan resan toppas (tror vi) av en svartbjörn som gräver hål med nosen precis vid vägen.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till påfågel är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.