påföljande

Synonymer till påföljande

efterföljande, följande, kommande, nästföljande, nästkommande

Motsatsord till påföljande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till påföljande.

Vad betyder påföljande?

Det saknas definitioner.

Exempel på hur påföljande används i svenska tidningar

  1. Vid samma tid tog ”familjerna” steget över från landsbygden till städer som Palermo, där de kom att utöva ett omfattande ekonomiskt och politiskt inflytande under påföljande decennier.
  2. Kostnaderna för de nu uppkomna bristerna och påföljande stabslägen överstiger vida kostnaderna för den typen av investeringar.
  3. Sondland är namngiven både i den ursprungliga anmälan mot Donald Trump från visselblåsaren och i påföljande avslöjade sms, där flera av Trumps medarbetare tycks diskuterar hur påtryckningen ska gå till.
  4. Kvinnan och flickan hittades först under den påföljande natten, svårt nedkylda, tolv timmar efter det första larmsamtalet till polisen.
  5. I dag ska 85 procent av breven delas ut senast påföljande arbetsdag.
  6. Hon ska infinna sig i Stockholms tingsrätt påföljande dag.
  7. Inte ens i påföljande röstningsomgång då det blågula alternativet hade fallit efter mager uppbackning.
  8. De borgerliga partierna vann 1976 och 1979, och det påföljande 80–talet blev startpunkten för 25 år av nyliberal dominans.
  9. I och med mitt köp var upplagan om fyra hundra exemplar slutsåld och det påföljande evenemanget i grunden meningslöst, eftersom ingen produkt längre fanns att marknadsföra (något som Mats Gustafsson inte försummade att nämna under sitt framträdande).
  10. Steget från den urläskiga Eunice Parchmans hat mot det tillgjorda, sofistikerade och överlägsna och hennes påföljande mord på en oskyldig familj till allmänhetens frossande i Svenska Akademien kan möjligen te sig både stort och lite hysteriskt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av påföljande

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är efterföljande en synonym till påföljande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.