Synonymer till pågå

Vi känner till 8 synonymer till pågå. Ordet pågå är en synonym till fortsätta och fortfara och kan bland annat beskrivas som ”hända”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pågå samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till pågå

 1. fortfara
 2. fortgå
 3. fortskrida
 4. fortsätta
 5. förbli
 6. försiggå
 7. hålla på
 8. löpa

Vilka ord betyder nästan samma sak som pågå?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till pågå. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. fortbestå
 2. bibehålla

Vad är motsatsen till pågå?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pågå.

Vad betyder pågå?

 1. hända
 2. hålla på

Hur böjs pågå?

 1. pågick
 2. pågå
 3. pågår
 4. pågått

Hur kan ordet pågå användas?

Det saknas exempel på hur pågå kan användas.

Hur används ordet pågå i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet pågå används i vanlig text.

 1. Hallandstrafiken vet inte hur länge stoppet kommer att pågå, men säger att det blir till minst klockan åtta, beroende på hur snabbt vägarna hinner plogas.
 2. I veckan drabbades DBS Bank i Singapore av ett tekniskt avbrott som pågick i tre dygn och hindrade bankens kunder från att komma åt sina konton online, rapporterar The Register.
 3. Försoningsprocessen med det samiska folket har pågått sedan 1990–talet och sedan 2011 har Svenska kyrkan kartlagt övergreppen mot samerna.
 4. Nu är det jul(marknad) igen och allt är precis som vanligt på Stortorget i Gamla stan där julmarknaden pågår sedan i lördags.
 5. Räddningsarbetet på platsen väntas pågå hela dygnet.
 6. Vad är det mest spännande som pågår på forskningssidan hos Ericsson just nu?.
 7. Pandemin har pågått under mer än 1,5 år, regeringen borde ha lärt sig av tidigare misstag”, skriver partets socialpolitiska talesperson Camilla Waltersson Grönvall i en kommentar.
 8. Samtalen pågick i över tre timmar, och avhandlade bland annat aktuella tvisteämnen.
 9. Polen meddelar för sin del att bygget av en gränsmur mot Belarus kommer att inledas i december och pågå i tre skift, dygnet runt, för att vara klart under första halvan av 2022.
 10. Det är ett stort arbete som pågår fortfarande.
 11. De misstänkta brotten ska enligt åklagaren ha begåtts 1999–2003 när oljebolaget – som då hette Lundin Oil – via ett konsortium bedrev verksamhet i södra Sudan samtidigt som ett inbördeskrig pågick i landet.
 12. Samtidigt pågick första världskriget där Tyskland stred mot Ryssland på östfronten och mot västmakterna, inklusive USA, på västfronten, medan Sverige höll sig neutralt tillsammans med Norge och Danmark.
 13. Många förhandlingar pågår parallellt på klimatmötet och i nästan alla hänger finansieringsfrågan över diskussionerna.
 14. I skuggan av de stora utspelen har förhandlingarna pågått hela veckan.
 15. På Australiens zoo och vilddjurssjukhus pågår just nu ett försök att vaccinera 400 koalor mot klamydia.
 16. Det här utnyttjandet som pågår dag ut och dag in måste få ett slut.
 17. Varje gång jag ser något pågå pausar jag showen och hoppas på att de ska få den hjälp de behöver, jag kunde bara inte föreställa mig allvaret i situationen, säger Travis Scott på Instagram.
 18. Ungdomarnas klimatdemonstrationer på gatorna i Glasgow märktes inte av inne i konferensanläggningen där klimatmötet pågår.
 19. Pojken, då 15 år, dömdes för mordförsök till sluten ungdomsvård, en vårdinsats som pågick till i slutet av 2020.
 20. På Solkustens turistorter pågår ett krig mot den organiserade brottsligheten.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fortsätta en synonym till pågå. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på pågå