påstå

Vi hittade 13 synonymer till påstå. Ordet påstå är en synonym till yttra och uttala och kan beskrivas som ”yttra som faktum, vanligtvis utan att ge belägg för att det är sant och särskilt då någon misstänker att det är falskt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av påstå samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till påstå?

 1. antyda
 2. förege
 3. hävda
 4. indicera
 5. insinuera
 6. mena
 7. nämna
 8. påpeka
 9. påyrka
 10. uttala
 11. uttrycka
 12. vink
 13. yttra

Vad är motsatsen till påstå?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till påstå.

Vad betyder påstå?

 1. yttra som faktum, vanligtvis utan att ge belägg för att det är sant och särskilt då någon misstänker att det är falskt

Hur böjs ordet påstå?

 1. påstod
 2. påstods
 3. påstå
 4. påstådd
 5. påstår
 6. påstås
 7. påstått
 8. påståtts

Hur kan ordet ordet påstå användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet påstå i svenska tidningar?

 1. Han avfärdar att bolagsskatten i praktiken är så låg som 5 procent som en del kritiker påstår.
 2. I stället kommer Waymo att hålla sig till begreppet ”autonoma” fordon och ”fullt automatiserad körning” och de påstår att det kan rädda liv.
 3. Trump har fortsatt att utan några belägg påstå att det var valfusk i Georgia som gjorde att han förlorade presidentvalet där.
 4. Den sydafrikanska varianten har också påståtts vara ännu smittsammare än den brittiska.
 5. Tidningen The New York Times podcastserie ”Caliphate” tvingas till en förnedrande omklippning efter att dess huvudperson – en man som påstått sig ha varit med i IS – blivit misstänkt för att ljuga om två mord.
 6. Asylrätten värnas, påstås det, genom att avsteg inte får ske.
 7. I oktober påstod säkerhetsforskaren Victor Gevers att han listat ut lösenordet till den amerikanske presidenten Donald Trumps Twitter–konto, något som han styrkte med hjälp av ett antal skärmdumpar.
 8. Intel har nu presenterat vad företaget påstår är världens snabbaste ssd för datacenter, Optane P5800X, rapporterar Zdnet.
 9. Detta ansvar, skadeståndsansvar, läggs sällan på de personer som ingår i en organisation som påstås ha orsakat skadan.
 10. Många gånger, påstår jag, hårdare än andra organisationer.
 11. Detta sedan en federal domstol i Pennsylvania avfärdat Donald Trumps inlagor om påstått valfusk i delstaten.
 12. Han riktade också kritik mot Brann och påstår att domaren aldrig lät Trumpkampanjen presentera sitt ärende ordentligt.
 13. Förundersökningsmyndigheterna i Minsk påstår nu att Bandarenka var berusad då han dog.
 14. ”I ett av breven nämns t ex en person som ”becknar”, d v s någon som påstås ägna sig åt försäljning av narkotika”, skriver domstolen.
 15. Det vågar jag påstå att de gör.
 16. På Ajit Pais bord ligger nu bland annat Trumps förslag till nedslag på bland andra Facebook och Twitter för att dessa påstås censurera presidenten och andra konservativa, skriver Ars Technica.
 17. Du som läser det här är med och skapar Sveriges enda socialistiska dagstidning, ett instrument för förändring – och jag vågar påstå att den blir allt farligare och kommer möta allt mer motstånd.
 18. Vd har ej fått information om dessa oegentligheter ni påstår har inträffat.
 19. Om det verkligen gick till som det påstås, eller om det rör sig om en mytbildning är lite oklart, enligt österrikiska tv–bolaget ORF.
 20. Jag kan inte påstå att jag sörjer detta, eftersom det är en så tunn och enfaldig värld nu.


Mer information om påstå och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är yttra en synonym till påstå. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.