påstående

Synonymer till påstående

anklagelse, begäran, deklaration, förnekande, redogörelse, statement, symptom, symtom, utsago, uttalande, vittnesmål, yrkande, yttring

Motsatsord till påstående

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till påstående.

Vad betyder påstående?

 1. något som påstås
 2. en bit information som säger något om verkligheten och antingen är sant eller falskt

Exempel på hur påstående kan användas

 1. ett felaktigt påstående
 2. ett djärvt påstående
 3. han kunde inte belägga sitt påstående

Exempel på hur påstående används i svenska tidningar

 1. Ragnar Locker är mest känt för att ha drabbat det portugisiska energibolaget Energias de Portugal (EDP), där angriparna krävde 10,9 miljoner dollar i lösensumma efter påståendet att de stulit 10 terabyte data från företaget.
 2. Ett sådant påstående kommer säkerligen att debatteras.
 3. Pompeo har senare upprepat påståendet.
 4. En tjänsteman i Andalusiens regionalstyre ska titta närmare på påståenden om att disinfektionsförsöket skedde utan nödvändiga tillstånd.
 5. Det är ett påstående som Björn Öckert, professor vid Institutet för arbetsmarknads– och utbildningspolitisk utvärdering (Ifau) i Sverige, skriver under på.
 6. Ett påstående som under den senaste tiden visat sig vara träffsäkert.
 7. Folkhälsomyndigheten fick svara på forskarnas kritik på dagens presskonferens och Anders Tegnell inledde med att starkt förneka påståendet att myndigheten inte arbetar utefter någon strategi.
 8. Därefter följde påståendet ”Samtidigt vidtog presidenten beslutsamma åtgärder” illustrerat med högtidlig musik och klipp på Donald Trump när han bland annat utlyser nationellt nödläge och stänger gränsen för flyg från Europa.
 9. Man skriver att resultaten för Sverige är ”förkrossande” och att Sverige är det enda landet inom felmarginalen med ett R–värde över 1 (att varje smittad sprider sjukdomen till mer än en person i genomsnitt), men det påståendet ger bara delar av sanningen.
 10. Anklagelserna mot Huaweis beskrivs som en rökridå och det faktum att de amerikanska myndigheterna inte visar upp några bevis för sina påståenden visar att de är falska.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av påstående

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är utsago en synonym till påstående. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.