påstår

Se påstå

Synonymer till påstår

hävda

Motsatsord till påstår

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till påstår.

Vad betyder påstår?

 1. yttrar som ett faktum

Exempel på hur påstår kan användas

 1. han påstod att tavlan var äkta
 2. hon påstår sig ha sett tjuven

Exempel på hur påstår används i svenska tidningar

 1. Att som i nämnda ledare påstå att skolan och därmed lärarna ”föraktade barnen” som skulle ”slås svenska” är en orimlighet.
 2. Samtidigt påstår en tidigare amerikansk specialsoldat och en venezuelansk exofficer i en video att en "operation" mot regeringen pågår.
 3. Aris Fioretos påstod då att han var ointresserad av sig själv som författare och levde genom gestalterna i hans romaner.
 4. I stället riktade man in sig på hennes påstått för stora handväska, och damtidningarna började undra om om presidenten fick tillräckligt bra stylingtips.
 5. Alla har det bästa erbjudandet och alla påstår att de har de bästa kontakterna och att de känner alla inom fotbollsvärlden.
 6. I inlägget påstod Isabella Löwengrip att hon på en bild bar en tröja som innehöll merinoull och kashmir.
 7. Varför bär sjukvårdspersonal munskydd – eller andningsskydd som de mer avancerade varianterna kallas – om de påstås vara verkningslösa?.
 8. Resultatet är en kraftkälla som påstås ha tio gånger mer kapacitet än moderna energiinsamlingsmetoder och tretton gånger mer än ett lithiumjonbatteri.
 9. Att då påstå att en frivillighetsbaserad strategi för resande är ett misslyckande känns tondövt.
 10. Tidigare vicepresidenten Joe Biden, en annan av kandidaterna, kritiserade i helgen också påstått hårda tag riktade mot etniska minoriteter under Bloombergs åtgärder för att minska kriminaliteten i New York.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av påstår

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hävda en synonym till påstår. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.