Synonymer till påträngande

Vi känner till 9 synonymer till påträngande. Ordet påträngande är en synonym till gåpåig och militant och kan bland annat beskrivas som ”som tränger sig på, påflugen”. Ordet är motsatsen till passiv.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av påträngande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till påträngande

 1. aggressiv
 2. burdus
 3. framfusig
 4. gåpåig
 5. militant
 6. närgången
 7. offensiv
 8. pockande
 9. påflugen

Vilka ord betyder nästan samma sak som påträngande?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till påträngande. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. efterhängsen

Vad är motsatsen till påträngande?

 1. passiv
 2. fredlig

Vad betyder påträngande?

 1. som tränger sig på, påflugen
 2. som oförsynt tränger sig på

Hur böjs påträngande?

 1. påträngande

Hur kan ordet påträngande användas?

Följande exempelmeningar visar hur påträngande kan användas.

 1. hon hade svårt att värja sig mot de påträngande reportrarna

Hur används ordet påträngande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet påträngande används i vanlig text.

 1. De kan till exempel drabbas av ofrivilliga, påträngande minnen och börja tänka på saker som hänt under flykten.
 2. I förenklad version går den ut på att om ojämlikheten är för påträngande så brister sammanhållningen i landet, vilket är en stor riskfaktor för oro.
 3. Voilá – 283 överdådiga och stundom lätt groteska kostymer signerade Lena Lindgren, kostymören som själv beskriver pjäsens garderob som ”associativa, aggressiva och med en påträngande maximalism”.
 4. "Givet frestelsen att gräva upp smuts om politiska rivaler lär påträngande stämningar gällande presidentens privatliv blir det nya normala", säger Trumps advokatteam i ett uttalande.
 5. Förutom en pop up–annons som ansågs alltför påträngande stämdes även bolaget för användningen av uttryck som "Spela nu!" och "Vinsten på banken inom 5 min".
 6. – I början var han inte alls påträngande.
 7. Reklamen fick också kritik för att genom sina påträngande budskap och sin omfattning vara skadlig för personer som riskerar att falla in i spelmissbruk.
 8. Hon var en förträfflig skådespelare, vass i sångrepliken, i ”Aniara” med en lite släpande påträngande betoning som etsade sig fast.
 9. Förhoppningen är att webbenkätens anonymitet ska upplevas som mindre påträngande och ge ärligare svar.
 10. Enligt Jan Halldin strider nätläkarnas reklam mot Läkarförbundets etiska regel nr 19, som säger att "läkaren ska avhålla sig från påträngande marknadsföring".
 11. I synnerhet ”Zombie”, med sitt lika påträngande som smittsamma omkväde, där Dolores O’Riordan gjorde en vokal tour de force som inte bara definierade henne som sångerska utan i någon mån satte tonen för en hel epok.
 12. Personerna kände sig lurade av säljarnas påträngande metoder.
 13. Där uppehåller sig tiggare som kan vara eller uppfattas som ”mer eller mindre påflugna eller påträngande”.
 14. Men i Toronto blev några av scenerna alltså lite för påträngande.
 15. Fotografer fångar deras prator med påträngande handkamera.
 16. För var är de stora reportagen, den nytänkande essäistiken, de livsviktiga försöken att få grepp om och perspektiv på en skakig och påträngande omvärld?.
 17. Måtten kan definitivt bli lite väl påträngande med denna i ett för litet arbetsrum.
 18. Samtidigt för han in något nytt med det förtvivlade barnets påträngande vittnesmål.
 19. Inom konstkretsar ses Rokudenashiko som lite för påträngande – andra konstnärer använder mer indirekta uttryck än att klä sig som en liten flicka och prata om fittor.
 20. Såväl mobilen, cigarettpaketet som vilken handförlängningsprotes som helst kan naturligtvis vara ett sätt att vara nåbar, ja utgöra själva gränssnittet mot andra människor, men lika mycket är det en utväg från det påträngande sociala, relationella.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gåpåig en synonym till påträngande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är passiv motsatsen till påträngande.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?