påvisa

Synonymer till påvisa

belysa, indicera, indikera, styrka, visa, åskådliggöra

Motsatsord till påvisa

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till påvisa.

Vad betyder påvisa?

 1. visar upp, bevisar
 2. bevisa förekomsten av

Exempel på hur påvisa kan användas

 1. inga skadliga effekter av färgämnena har kunnat påvisas

Exempel på hur påvisa används i svenska tidningar

 1. Aftonbladet rapporterar om att han med hjälp av verktyget Hoaxy kunde påvisa exakt hur ordet ”SAS” spridits.
 2. Arbetet med att spåra de människor som Steve Walsh haft kontakt med innan han började påvisa symptom pågår fortfarande och flera personer har isolerat sig.
 3. Henrik Gustafsson anser att Matilda Årestad genom sitt agerande påvisade att det inte fanns utrymme för ”en seriös, saklig diskussion byggd på faktaunderlag”.
 4. Som opolerad ut och insida, flödande temperament, humor och en osökt förmåga att påvisa avstånd från den elit de själva tillhör.
 5. Detta innebär att transportsäljande företag levererar ett hållbarhetslöfte som påvisas genom löpande uppföljning.
 6. Men något som jag tror kan påverka är ju om man kan påvisa att en kundrelation inte är avslutad, men det är jättesvårt att veta och få en klar bild, precis som i Swedbank, säger Frida Bratt.
 7. – Detta är ett väl beprövat system som redan idag används inom gruvindustrin och där är vi världsledande, inte minst på grund av att våra kunder har kunnat påvisa en ökning av produktiviteten på över 10 procent!.
 8. Enligt henne är det många företag som hör av sig till SJ för att få hjälp med klimatkalkyler som påvisar företagens effekter av att ha valt tåget.
 9. Närvaron har påvisats av den indiska sonden Chandrayaan–1, genom det Nasa–utvecklade instrumentet MIP (Moon Mineralogy Mapper).
 10. Vad man måste göra, enligt Olsson, är att samordna alla ärendena som finns och kunna påvisa att det här är satt i system.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av påvisa

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är styrka en synonym till påvisa. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.