Synonymer till Pakistan

Pakistan kan bland annat beskrivas som ”ett land i östra Asien”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Pakistan samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till Pakistan

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Pakistan.

Vad är motsatsen till Pakistan?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Pakistan.

Vad betyder Pakistan?

 1. ett land i östra Asien
 2. stat i södra Asien

Hur kan ordet Pakistan användas?

Det saknas exempel på hur Pakistan kan användas.

Hur används ordet Pakistan i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet Pakistan används i vanlig text.

 1. Pakistan har haft en turbulent politisk verklighet den senaste tiden.
 2. Tre personer från Indien respektive Pakistan dödades och sex skadades när tre tankbilar med bränsle exploderade i ett industriområde utanför den emiratiska huvudstaden Abu Dhabi, på måndagen.
 3. Sedan Qatar tilldelades turneringen 2010 har minst 6 500 migrantarbetare från Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh och Sri Lanka omkommit.
 4. Redan idag finns majoriteten av de afghanska flyktingarna i Iran och i Pakistan.
 5. Valet var dock omstritt och ledde till att han 2019 utsattes för en terrorattack i Pakistan som dödade hans far och bror, medan han själv överlevde.
 6. – Jag har precis fått direktrapport från en av de ännu öppna gränsövergångarna mot Pakistan.
 7. Ryssland, Kina och Pakistan håller öppet, enligt BBC.
 8. Tidskriften Newsweek noterar också att Trump beskrevs som den president som ”eliminerat farliga ledare”, detta samtidigt som hans administration beslutade att släppa en av grundarna av talibanrörelsen, Abdul Ghani Baradar, ur ett fängelse i Pakistan.
 9. På 1980–talet under kriget mot Sovjet så fanns ett antal olika grupper som fick starkt stöd från USA, Saudiarabien, Iran, Kina och framför allt Pakistan.
 10. – Det här är vår flygplats men vi ser hur diplomater evakueras medan vi väntar i ovisshet, säger Rakhshanda Jilali, en människorättsaktivist som försöker ta sig till Pakistan, till Reuters.
 11. Det särskilda krismötet i qatariska Doha slutar med att deltagarna USA, Kina, Ryssland och Pakistan kräver omedelbar vapenvila och man kommer inte att erkänna någon regering med militärt maktövertagande.
 12. Enligt sajten Flightradar 24 har få plan synts över Afghanistan de senaste timmarna, medan luftrummen över grannländerna Iran och Pakistan är tätare trafikerade än normalt.
 13. På fredagen meddelade rörelsen att gränsövergången Spin Boldak mot Pakistan, som erövrades i mitten av juli, stängs helt.
 14. Spin Boldak är gränsstaden vid Chaman, en av bara två större passager för den viktiga gränshandeln mellan Pakistan och Afghanistan.
 15. De skrev att det varje vecka omkommer i genomsnitt tolv gästarbetare från Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh och Sri Lanka i Qatar.
 16. Det har gått nio år sedan Malala Yousafzai sköts i huvudet av talibaner i Pakistan för att hon slogs för rätten till utbildning för flickor.
 17. De flesta personer som betalat nätverket för att smugglas in i Storbritannien ska ha kommit från Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan eller Syrien.
 18. Han är expert på global terrorism, Al–Qaida, IS och jihadrörelsen i Pakistan och Afghanistan.
 19. Khan Noori kom till Sverige från Pakistan hösten 2015.
 20. Många är små önationer men där ingår å andra sidan några av de mest folkrika nationerna i världen – som Indien, Kina, Indonesien, Pakistan och Japan.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på Pakistan

Ord som slutar på Pakistan

Bild till ordet Pakistan

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet Pakistan.

Bild med texten Pakistan