Synonymer till pakistansk

Pakistansk kan bland annat beskrivas som ”som har att göra med Pakistan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pakistansk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till pakistansk

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till pakistansk.

Vad är motsatsen till pakistansk?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pakistansk.

Vad betyder pakistansk?

 1. som har att göra med Pakistan
 2. som rör Pakistan eller det pakistanska folket

Hur kan ordet pakistansk användas?

Det saknas exempel på hur pakistansk kan användas.

Hur används ordet pakistansk i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet pakistansk används i vanlig text.

 1. Formellt föddes rörelsen 1994, men grunden lades tidigare i de pakistanska flyktingläger dit många afghaner flydde undan den sovjetiska invasionen 1979.
 2. Formellt föddes rörelsen 1994, men grunden lades långt tidigare i de pakistanska flyktingläger dit många afghaner flydde undan den sovjetiska invasionen 1979.
 3. I utkanten av staden Bihac, i ruinerna av två övergivna hus bor ett trettiotal unga pakistanska män.
 4. En 18–årig pakistansk man attackerade även två personer utanför huset där tidningen tidigare låg.
 5. En lastbil som stoppades för en rutinkontroll i södra Frankrike, nära gränsen till Italien, hade 31 pakistanska medborgare i dess container.
 6. "I detta avseende har han (Trump) sökt pakistanskt stöd och hjälp", fortsätter uttalanden.
 7. Liksom sin huvudperson har hon pakistansk bakgrund.
 8. Han och mamma kom till Norge efter att ha varit en del av den pakistanska majoritetskulturen, ingått i det "stora samhället", säger Iram.
 9. "Mycket starka vindar och dödligt väder gjorde det nästan omöjligt att försöka nå toppen", skriver den pakistanske expeditionsdeltagaren Muhammad Ali Sadpara på Facebook.
 10. Enligt al–Jazeera misstänks angriparna ha samrörade med Jaish–e–Mohammad, Muhammeds armé, som är en väpnad mujaheddingrupp med bas i Pakistan som vill att delar av Kashmir ska bli en del av den pakistanska republiken.
 11. En pakistansk domstol dömer 31 personer för inblandning i den uppmärksammade lynchningen av studenten Mohammad Mashal Khan i april förra året.
 12. För Iram Haq som skrivit manus och även regisserar har det varit viktigt att inte bara göra en film en arg pakistansk flicka.
 13. Räddningsgruppen flögs till berget med en pakistansk militärhelikopter och släpptes av 1.
 14. För några dagar sedan attackerades Rädda Barnens anläggning i Jalalabad mellan Kabul och den pakistanska gränsen, och förra helgen dödades 25 personer när gärningsmän gick till angrepp mot ett lyxhotell i Kabul.
 15. Bland annat den pakistanska fredspristagaren Malala Yousafzai har krävt att landets regering måste agera mera kraftfullt.
 16. Fallet är det tolfte i raden av liknande slag i Kasur i Punjab under de två senaste åren, rapporterar pakistanska medier.
 17. Nu uppger militära källor för SCMP att den kinesiska militären planerar att bygga en liknande marinbas nära den pakistanska hamnen Gwadar.
 18. Det slår det pakistanska utrikesdepartementet fast i ett uttalande, där det framgår att det väntar på fler detaljer.
 19. Nikki Haley säger att Washington inte accepterar det pakistanska "spelet".
 20. MQM har under en längre tid varit utsatt för de pakistanska säkerhetsstyrkornas attacker och så sent som i måndags greps partiets mest erfarna parlamentsledamot, Farooq Sattar, när han var på väg att tala inför pressklubben i Karachi.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på pakistansk

Bild till ordet pakistansk

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet pakistansk.

Bild med texten pakistansk