Synonymer till pakistanska

Pakistanska kan beskrivas som ”kvinna från Pakistan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pakistanska samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till pakistanska

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till pakistanska.

Vad är motsatsen till pakistanska?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till pakistanska.

Vad betyder pakistanska?

 1. kvinna från Pakistan

Hur böjs pakistanska?

 1. pakistanska
 2. pakistanskan
 3. pakistanskans
 4. pakistanskas
 5. pakistanskor
 6. pakistanskorna
 7. pakistanskornas
 8. pakistanskors

Hur kan ordet pakistanska användas?

Det saknas exempel på hur pakistanska kan användas.

Hur används ordet pakistanska i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet pakistanska används i vanlig text.

 1. Formellt föddes rörelsen 1994, men grunden lades långt tidigare i de pakistanska flyktingläger dit många afghaner flydde undan den sovjetiska invasionen 1979.
 2. I utkanten av staden Bihac, i ruinerna av två övergivna hus bor ett trettiotal unga pakistanska män.
 3. En lastbil som stoppades för en rutinkontroll i södra Frankrike, nära gränsen till Italien, hade 31 pakistanska medborgare i dess container.
 4. Han och mamma kom till Norge efter att ha varit en del av den pakistanska majoritetskulturen, ingått i det "stora samhället", säger Iram.
 5. Enligt al–Jazeera misstänks angriparna ha samrörade med Jaish–e–Mohammad, Muhammeds armé, som är en väpnad mujaheddingrupp med bas i Pakistan som vill att delar av Kashmir ska bli en del av den pakistanska republiken.
 6. För några dagar sedan attackerades Rädda Barnens anläggning i Jalalabad mellan Kabul och den pakistanska gränsen, och förra helgen dödades 25 personer när gärningsmän gick till angrepp mot ett lyxhotell i Kabul.
 7. Bland annat den pakistanska fredspristagaren Malala Yousafzai har krävt att landets regering måste agera mera kraftfullt.
 8. Fallet är det tolfte i raden av liknande slag i Kasur i Punjab under de två senaste åren, rapporterar pakistanska medier.
 9. Nu uppger militära källor för SCMP att den kinesiska militären planerar att bygga en liknande marinbas nära den pakistanska hamnen Gwadar.
 10. Det slår det pakistanska utrikesdepartementet fast i ett uttalande, där det framgår att det väntar på fler detaljer.
 11. Nikki Haley säger att Washington inte accepterar det pakistanska "spelet".
 12. MQM har under en längre tid varit utsatt för de pakistanska säkerhetsstyrkornas attacker och så sent som i måndags greps partiets mest erfarna parlamentsledamot, Farooq Sattar, när han var på väg att tala inför pressklubben i Karachi.
 13. Sedan flera år tillbaka håller den pakistanska flygplatsstyrkan ASF i tillverkningen av "Khoji".
 14. Bland dem som uttalat sig finns Nelson Mandelas änka Graça Machel och den pakistanska skolflickan och fredspristagaren Malala Yousafzai.
 15. Ett hundratal jurister och journalister var på sjukhuset med anledning av att det pakistanska advokatsamfundets ledare tidigare skjutits ihjäl och att hans kropp hade förts till sjukhuset.
 16. De skriver även om att Jamaat–ul–Ahrar, som tidigare svurit trohet till IS men sedan gick tillbaka till att stödja de pakistanska talibanerna, har tagit på sig attacken.
 17. Minst 70 människor dödades, enligt pakistanska myndigheter.
 18. Kasi sköts enligt vittnen ned när han var på väg till jobbet i ett domstolskomplex i den pakistanska storstaden.
 19. Minst 42 personer dödades och fler än 30 skadades vid ett bombdåd på ett sjukhus i Quetta, Pakistan, på måndagsmorgonen, rapporterar pakistanska medier.
 20. En bomb mot sörjande på ett sjukhus i Quetta har krävt över 20 människoliv, uppger pakistanska myndigheter.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?