para

Synonymer till para

betäcka, cash, deg, fläsk, förena, klöver, kombinera, kosing, stålar

Motsatsord till para

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till para.

Vad betyder para?

 1. förenar till par
 2. (biologi) (ofta med en individ av motsatt kön) via naturliga biologiska processer ge upphov till förutsättningar för en ny individ; särskilt om djur där en hane för in sin penis i en hona i syfte att överföra spermier som befruktar en äggcell (reflexivt)
 3. (förortsslang) pengar

Exempel på hur para kan användas

 1. det kan vara besvärligt att para ihop strumporna efter tvätten

Exempel på hur para används i svenska tidningar

 1. På hårdvarufronten hittar vi även 8 eller 12 GB blixtsnabbt LPDDR5–minne minne parat med futtiga 128 GB lagring i Galaxy S20.
 2. Och nu spekulerar tysk media i om Dortmund tänker köpa tillbaka anfallaren, och para ihop honom med den norska succévärvningen Erling Braut Haaland.
 3. – Sen så parar man det här med vinjetter av karaktären skrämselpropaganda, små personliga berättelser utan källhänvisningar.
 4. Varje bok på Bowies lista ges en kortare essä där boken i fråga och författarskapet bakom belyses och paras ihop med en Bowie–låt, en textrad, ett berättarjag, ett artistsamarbete, eller något annat ur det minst sagt mångfasetterade konstnärskapet.
 5. Och de befanns sig för långt i från varandra för att kunna para sig.
 6. Tanken med WHO–projektet är att steriliserade hanmyggor, som fötts upp i laboratorium, ska spridas med drönare och sedan para sig med lokala honmyggor.
 7. Sondlands rekommendation var att presidenten borde ”låta honom dömas, spela rasismkortet och ge honom en parad när han kommer hem”.
 8. Det magiska hus där livet, det riktiga vilda livet, hade fångats i flykten och ställts upp som på parad, har blivit ett monument över det förgängliga.
 9. Spillet har nått den marina nationalparken Abrolhos där knölvalar parar sig och föder ungar, rapporterar Bloomberg.
 10. Att rädda valarna betyder inte att vi räddar klimatet, men parat med andra strategier för koldioxidinfångning, kan de ingå i en global plan för att rädda vår planet.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av para

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är cash en synonym till para. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.