Synonymer till partihandel

Vi känner till en synonym till partihandel. Ordet partihandel är synonymt med grosshandel och kan beskrivas som ”handel mellan fabrikant eller råvaruproducent och återförsäljare”. Ordet är motsatsen till detaljhandel.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av partihandel samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till partihandel

 1. grosshandel

Vad är motsatsen till partihandel?

 1. detaljhandel
 2. minuthandel

Vad betyder partihandel?

 1. handel mellan fabrikant eller råvaruproducent och återförsäljare

Hur böjs partihandel?

 1. partihandel
 2. partihandeln
 3. partihandelns
 4. partihandels

Hur kan ordet partihandel användas?

Det saknas exempel på hur partihandel kan användas.

Hur används ordet partihandel i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet partihandel används i vanlig text.

 1. Koncernen utgörs av fler än tjugo företag inom dagligvaru– och partihandel på Östersjön, hotell och byggnation, samt Skärgårdshavets Helikoptertjänst.
 2. Och ser man till våren förväntar sig såväl fordonsindustri, IT–företag, elektronikindustri och partihandel en tydlig konjunkturförbättring.
 3. Störst är byggande av bostadshus och andra byggnader (28,7 miljarder) framför partihandel med hushållsvaror (27,2 miljarder).


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grosshandel en synonym till partihandel. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är detaljhandel motsatsen till partihandel.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?