Synonymer till partnerskap

Vi känner till 2 synonymer till partnerskap. Ordet partnerskap är en synonym till samarbete och avtal och kan beskrivas som ”erkänd relation som liknar äktenskap (för homosexuella)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av partnerskap samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till partnerskap

 1. avtal
 2. samarbete

Vad är motsatsen till partnerskap?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till partnerskap.

Vad betyder partnerskap?

 1. erkänd relation som liknar äktenskap (för homosexuella)

Hur böjs partnerskap?

 1. partnerskap
 2. partnerskapet
 3. partnerskapets
 4. partnerskaps

Hur kan ordet partnerskap användas?

Följande exempelmeningar visar hur partnerskap kan användas.

 1. Anders och Tomas ingick partnerskap 2009

Hur används ordet partnerskap i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet partnerskap används i vanlig text.

 1. Han tillade också att det kommer att komma ut mer från det strategiska partnerskapet med Cisco.
 2. I samband med förvärvet drar RTS även igång ett djupare partnerskap med Nexer Group, där man tillsammans ska komplettera varandra inom molntjänster.
 3. I vår värld är ridning ett partnerskap mellan häst och ryttare, då ser man inte på hästen som utrustning.
 4. Vi är därför glada att kunna meddela att det strategiska partnerskapet med Tietoevry fortsätter.
 5. Med det här partnerskapet ska fabriksprocesser optimeras och produktiviteten förbättras ute på industrigolvet, uppger företagen i ett pressmeddelande.
 6. – Vi är väldigt stolta över att stärka vårt strategiska partnerskap med Holmen och ser fram emot att spela en så viktig roll i digitaliseringen av Holmen Iggesunds globala säljorganisation, säger Martin Hök, försäljningschef på Nexer.
 7. Påve Franciskus försvarar samkönade pars rätt att ingå registrerade partnerskap.
 8. Genom väl valda partnerskap har han lyckats använda sina verktyg på rätt sätt för att få ut så mycket för den minsta kronan som möjligt.
 9. – Vi är säkra på att ett partnerskap mellan Walmart och Microsoft kommer att uppfylla förväntningarna hos de amerikanska Tiktok–användarna och tillfredställa amerikanska myndigheter, säger bolaget till nyhetsbyrån AFP.
 10. Dagens Nasa försöker bygga en mängd partnerskap med privata bolag.
 11. Lösningarna kommer sannolikt förutsätta olika partnerskap mellan det privata och offentliga.
 12. – Jag vet att det går, men för att klara det behöver vi partnerskap.
 13. Elbilsboomen gör elbilsladdning till en självklar del i det här erbjudandet, och vi kommer att fortsätta att utveckla nya spännande lösningar i partnerskap med de vassaste aktörerna i branschen, säger Andreas Kristensson.
 14. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av denna strategi, säger Ola Ringström, nordisk säljchef och Sverige–vd på Sas institute.
 15. Vad de utländska regeringarna inte visste var att Crypto AG i hemlighet ägdes av CIA, i partnerskap med västtyska underrättelsetjänsten.
 16. Trots det nära partnerskapet med Nato avvisar Löfvenregeringen kategoriskt medlemskap i Nato.
 17. I IF Brommapojkarnas regi drivs projektet ”Mötesplats Västerort” i form av ett IOP – Idéburet offentligt partnerskap.
 18. Detta för att slå vakt om det rysk–turkiska partnerskapet, som Ryssland drar nytta av på flera vis.
 19. Det som dock talar för Mojo är att företaget har ett partnerskap med Vista Center for the Blind and Visually Impaired, samt att FDA redan försett Mojo med en särskild gräddfil för lovande teknikbolag.
 20. Verisec, som utvecklar och levererar identitetslösningen Freja e–id, har ingått ett avtal om partnerskap med Microsoft för att ta fram identifieringslösningar för framför allt landets myndigheter och kommuner.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är samarbete en synonym till partnerskap. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?