Pascals identitet

Pascals identitet kan beskrivas som ”(matematik) formel för binomialkoefficienter, särskilt såsom de är uppställda i Pascals triangel, ty varje icke-perifert tal då blir lika med summan av de två ovanliggande talen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av Pascals identitet och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till Pascals identitet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till Pascals identitet.

Motsatsord till Pascals identitet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till Pascals identitet.

Vad betyder Pascals identitet?

  1. (matematik) formel för binomialkoefficienter, särskilt såsom de är uppställda i Pascals triangel, ty varje icke-perifert tal då blir lika med summan av de två ovanliggande talen

Böjningar av Pascals identitet

  1. Pascals identitet

Exempel på hur frasen Pascals identitet kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till Pascals identitet är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.



Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.