Synonymer till passande

Vi känner till 19 synonymer till passande. Ordet passande är en synonym till tillbörlig och tillämplig och kan beskrivas som ”som passar, som är lämplig, som har rätt egenskaper; presensparticip av passa”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av passande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till passande

 1. adekvat
 2. anständig
 3. duglig
 4. kvalificerad
 5. läglig
 6. lämpad
 7. lämplig
 8. lämpligt
 9. passlig
 10. proper
 11. relevant
 12. respektabel
 13. rättmätig
 14. sedesam
 15. tillbörlig
 16. tillämplig
 17. träffande
 18. vederbörlig
 19. ändamålsenlig

Vilka ord betyder nästan samma sak som passande?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till passande. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tillständig

Vad är motsatsen till passande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till passande.

Vad betyder passande?

 1. som passar, som är lämplig, som har rätt egenskaper; presensparticip av passa

Hur böjs passande?

 1. passande

Hur kan ordet passande användas?

Det saknas exempel på hur passande kan användas.

Hur används ordet passande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet passande används i vanlig text.

 1. Iphone 13 Pro, med en skärm på 6,1 tum, är betydligt mer behändig storleksmässigt, och ett mer passande val för mindre händer och något mindre tjocka plånböcker.
 2. Uppgiften ser mycket passande ut på förhand då det inte låter som att någon vill sätta upp något tempo i loppet och då kan troligen Magnus A Djuse köra fram och överta ledningen och sen bestämma tempot.
 3. Ifall det gjorde något opassande kunde man med fördel vända sig från det och gå sin väg – att överges var ett passande straff.
 4. Rätt passande, med tanke på planen om att Malte Lundmark, 19, och gänget ska ta över efter stjärnorna den dag de lägger av.
 5. För vad är väl mer passande i en tid av reserestriktioner och social distansering än att uppleva världen från sitt skrivbords trygga lugn.
 6. Det som gör Anna till en passande vd för Orango är att hon kombinerar hjärta och hjärna.
 7. Det var Donna Rotunno som Weinstein bestämde sig för att anlita i maj i fjol, efter att ha letat runt ett tag efter en passande advokat.
 8. Då är det betydligt roligare att knyta på sig ett förkläde och slå upp receptpärmen och bläddra fram något passande till torsdagens fredagsfika.
 9. Tomas Ledin–filmen ”En del av mitt hjärta” och ”I väntan på Godot” – hans aktuella roller är en passande illustration av den genremässiga bredd som han har utvecklat.
 10. Han har svårt att hitta en passande stamcellsdonator på grund av sitt utomeuropeiska ursprung.
 11. – Vi använder vårt sunda förnuft och överväger varje gång vilket transportmedel som är mest passande att använda, är svaret.
 12. Och passande nog var det Anna Wijk som spelade fram till Hultgren, som i och med guldet blev den första någonsin att vinna sex raka VM–guld.
 13. Ett certifikat med instruktioner ingår i affären och en stolt köpare är passande nog Parisföretaget ”Just an idea”.
 14. Författaren Roberto Saviano tyckte att det var en högst passande titel när han började skriva på sin romansvit om maffians unga skoterburna och skjutglada barnsoldater som drar genom Neapels gränder i jakt på snabba cash.
 15. En V–formad design är ju passande med tanke på att Sonys nästa spelkonsol heter Playstation 5.
 16. Här är det istället klassiska glöggkryddor som fått en passande smakförstärkning av en elegant sötbitter mandelton.
 17. Hans alias är dock onekligen passande.
 18. På länk från Larnaca, från hotellet med det passande namnet Golden Bay Beach, pratade Nilsson Lindelöf om hur stolt, glad och tacksam han ännu en gång är.
 19. Benämningen är i och för sig passande eftersom det inte inte finns någon förarplats eller normala kontroller som ratt och pedaler.
 20. Systemet använder gps–guidning vertikalt och lateralt för att hitta den landningsbana som är mest passande, navigera planet dit och inleda en kontrollerad nedstigning.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tillbörlig en synonym till passande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.