Synonymer till perfektion

Vi känner till en synonym till perfektion. Ordet perfektion är synonymt med fulländning och kan bland annat beskrivas som ”det att ha de bästa möjliga egenskaperna, fulländning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av perfektion samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till perfektion

 1. fulländning

Vad är motsatsen till perfektion?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till perfektion.

Vad betyder perfektion?

 1. det att ha de bästa möjliga egenskaperna, fulländning
 2. fulländning

Hur böjs perfektion?

 1. perfektion
 2. perfektionen
 3. perfektionens
 4. perfektions

Hur kan ordet perfektion användas?

Det saknas exempel på hur perfektion kan användas.

Hur används ordet perfektion i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet perfektion används i vanlig text.

 1. När jag undrar hur Broman själv förhåller sig till den klassiska musikens strävan efter perfektion och topprestationer talar hon om mental träning.
 2. Jag är en perfektionist men kommer ur balans när jag strävar efter perfektion.
 3. Även om det bara blev tre, fyra dagar i sängen är det en störning i en känslig skidåkarkropp som strävar efter perfektion.
 4. Poetisk och melankolisk perfektion med rader som ”Goddamn, man–child / You fucked me so good that I almost said “I love you”.
 5. Du avbildar en värld där människor strävar mot skönhet och perfektion, men du fångar också mycket fula sidor av den.
 6. Det roliga är att du får ett resultat på en gång och kan hämta kulan och stöta den igen och igen för att försöka nå en perfektion.
 7. Här samlas Prags kaffeelit och är du ute efter en kopp perfektion, då är det hit du ska.
 8. Så när modeskaparen Reynolds Woodcock (Daniel Day Lewis) möter sin blivande musa i den rart klumpiga servitrisen Alma (Krieps), så blir stämningen närapå elektrisk när han med hantverksmässig perfektion låter måttbandet vandra över hennes kropp.
 9. ”Mar–a–Lago är världens mest uppskattade privata klubb, som kombinerar det bästa från 1900–talet med historisk design och ett exceptionellt öga för detaljer, perfektion och högsta möjliga servicestandard.
 10. Redan för hundra år sedan, ett halvt sekel innan Günter Wallraff började klä ut sig, hade hon drivit formen till perfektion.
 11. De kräver ofta näst intill perfektion av andra, detta trots att de själva inte lever upp till samma krav.
 12. Vi är ute efter reflektion, inte perfektion.
 13. Även om jag på ett personligt plan kan uppleva en distans när det blir för vackert – perfektion och skönhet kan skapa ett avstånd om det inte också finns något ”fult” och bristfälligt att haka tag i som åskådare.
 14. Trots att F–Pace kommer att ställas mot en rad tuffa konkurrenter så tycks Jaguar inte ha satsat på perfektion i inredningsdetaljerna.
 15. Övning och repetition ger färdighet, perfektion och muskelminne.
 16. Vi borde sätta större värde på det vi har i stället för att jaga perfektionen och jämföra oss med fotoshoppade bilder av andra.
 17. Halmstads konsthall beskriver världen som Andersson skulpterar fram som "ett paradis med perfektion som ledord".
 18. Däremellan ryms allt äckel och all strävan efter estetisk perfektion som kroppen väckt hos människan genom århundradena.
 19. Där ska maten värmas och läggas upp med perfektion på porslinsservisen innan den serveras till den kräsna publiken i Business Class.
 20. Med lika delar perfektion, teknologi och högklassiga råvaror skapar duon en lekfull sjurättersmiddag med utropstecken som stuvad vildsvinskind med smörade nudlar och picklad paprika, tuppsoppa med ravioli samt tartar på vattenbuffel.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är fulländning en synonym till perfektion. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på perfektion