Synonymer till personer

Vi känner till 3 synonymer till personer. Ordet personer är en synonym till folk och människor.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av personer samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till personer

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet personer och kan ofta användas istället.

 1. folk
 2. människor
 3. pers

Vad är motsatsen till personer?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till personer.

Vad betyder personer?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av personer.

Hur kan ordet personer användas?

Det saknas exempel på hur personer kan användas.

Hur används ordet personer i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet personer används i vanlig text.

 1. Brasiliens justitieminister Flávio Dino undersöker nu möjligheten att använda en särskild paragraf i den brasilianska lagen som gör det möjligt att straffa personer utomlands som begått brott mot brasilianska medborgare.
 2. Nu är antalet som ställs inför rätta uppe i 48 personer, rapporterar P4 Kronoberg.
 3. Projektet höll på en bit in på hösten och involverade mellan 10–15 personer – förutom forskare på Rise så fanns personer både från tillverkningssidan och utvecklingsavdelningen på Volvo Cars med.
 4. Som en ostoppbar kraft är den nära att köra över några personer, bland annat undertecknad, innan den parkerar framför Atatürk–statyn.
 5. Då är det viktigt att akademin kliver fram och levererar kunskapsunderlag som personer på ledningspositioner i offentlig sektor, konsulter – ja, hela paletten kan ta del av.
 6. Title 42, som togs i bruk under coronapandmin, innebär att gränspolisen snabbt har kunnat avvisa personer med hänvisning till smittspridningen.
 7. Totalt har bolaget 3 300 personer i rullorna, varav 1 700 i Sverige.
 8. Själva kärnsystemet flyttades under en enda helg – 300 personer jobbade i skift efter ett minutschema.
 9. Ätten adlades omkring år 1500 läser jag om släkten von Zweigbergk på Wikipedia, och det låter rimligt med tanke på hur många inflytelserika personer med det namnet som funnits i Sverige under seklerna.
 10. SVT har kartlagt nätverk av personer som på ett systematiskt sätt hotat och hängt ut djurskyddshandläggare under flera års tid.
 11. Över tio tusen personer har behövt intensivvård.
 12. Åklagaren åtalade ytterligare tre personer för försök till grovt rån samt en person för medhjälp till försök till grovt rån.
 13. Nu meddelar Oleksander Prokudin på Telegram att dödssiffran stigit till 23 personer.
 14. – Där är trafiken glesare redan i dag och det skulle innebära en väldigt negativ påverkan för personer som bor där.
 15. Nu åtalas 13 personer för ett 50–tal misstänkta brott runt om i Sverige under förra året, uppger polisen på sin hemsida.
 16. Det finns inga säkra siffror över hur många personer som har skadats eller dött i kriget, men flera länders underrättelsetjänster har gjort egna bedömningar.
 17. Minst sex personer har omkommit och fler än 30 personer har skadats i en masskrock som orsakades av en storm i södra Illinois i USA.
 18. Med hjälp av källuppgifter, polisens egna kartläggningar över personer kopplade till kriminella nätverk och genomgång av innehåll i sociala medier, har vi kunnat se samband mellan våldsdåd och flera rappare.
 19. Flera hundra personer samlades på söndagskvällen på Riddarholmen i centrala Stockholm och lagom till skymningen tändes brasan som så många väntat på.
 20. – Världen kommer att behöva fler personer med ingående erfarenhet av it–arkitektur för att knyta de nya teknikerna närmare ihop så att affärerna maximeras.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är folk en synonym till personer. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet personer

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet personer.

Bild med texten personer